Νηστίσιμοι Καβουροκεφτέδες

Η νηστεία είναι πρό των πυλών και την υποδεχόμαστε με ένα διαφορετικό πιάτο!

Υλικά:

1 συσκευασία στικς καβουρόψιχα /σουρίμι /απομίμηση καβουριού
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Τζίντζερ σε σκόνη
Τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα (αν δεν νηστευετε)
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 κσ Worcestershire
1 σταγόνα Tabasco
αλάτι πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
μείγμα μπαχαρικών που σας αρέσει

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη συσκευασία με τη καβουρόψιχα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα αφαιρούμε το νάϋλον και ξεφλουδίζουμε τα στικς.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ, την τριμμένη φρυγανιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά μας. Το μπιφτέκι θα είναι έτοιμο, μόλις δεν διαλυθεί στην παλάμη μας. Να ξέρετε πως θα κολλάει στο χέρι, αλλά μη σας ανησυχεί.
Μόλις είναι έτοιμα τα τηγανίζετε για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο.

Για την σάλτσα
Πήρα την μαγιονέζα έριξα μέσα το Worcestershire, Tabasco αλάτι πιπέρι για γεύση και 1/4 κουταλάκι του γλυκού
πάπρικα και το μείγμα μπαχαρικών και περιέχυσα τους μαγειρεμένους καβουροκεφτέδες
Τόσο νόστιμη απόλαυση από την κουζίνα μου δεν εχω δοκιμάσει

Monica Boot

Προηγούμενο άρθροΚέτο Cheesecake…ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό
Επόμενο άρθροΈτσι φτιαχνω τα αυθεντικά Φαλάφελ