Αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για να σε ζεστάνει και να σε γεμίσει με θρεπτικά συστατικά, χωρίς να σε βαραίνει. Η Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο είναι τόσο γευστική, που θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο, μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή για το καλοκαίρι, που εγώ τουλάχιστον τη λατρεύω. Είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο και γρήγορο, ιδανικό όταν θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη ψαρόσουπα, θα χρειαστούμε:
- 1 φιλέτο Μπακαλιάρος (περίπου 500 γρ.)
- 2-3 Κολοκυθάκια
- 2-3 Πατάτες
- 1 μεγάλο Καρότο
- 1 Κρεμμύδι
- 1-2 κλαράκια Σέλινο
- 1 Ντομάτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Για αρχή, καθαρίζω και κόβω όλα τα λαχανικά μου σε μεγάλους κύβους.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζω τα λαχανικά με αρκετό νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
3. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο.
4. Στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα, βάζω τον μπακαλιάρο και τον βράζω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει. τον αφαιρώ και τον βάζω στο πιάτο με τα λαχανικά.
5. Παίρνω ένα πιρούνι και τρίβω τα λαχανικά με τον μπακαλιάρο, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Προσθέτω μπόλικο λάδι και λεμόνι. για περισσότερη νοστιμιά, προσθέτω κι άλλο φρέσκο ελαιόλαδο στο ζουμί και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
7. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε το ψάρι και τα λαχανικά να απορροφήσουν τα αρώματα του λαδιού και του λεμονιού.
H συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Διαφορετικά ψάρια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια για σούπα, όπως συναγρίδα, φαγκρί ή πέστροφα.
- Εξαιρετική γεύση: Το μυστικό για να γίνει η σούπα σου νόστιμη είναι το ελαιόλαδο και το φρέσκο λεμόνι στο τέλος.
- Βράσιμο: Βράστε τα λαχανικά και το ψάρι ξεχωριστά για να μην λιώσουν και να διατηρήσουν τη γεύση τους.