Θα φτιάξουμε ψητά ροδάκινα, ένα γλυκό που θα σε εκπλήξει με την απλότητα και την υπέροχη γεύση του. Είναι μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, έτσι δεν χρειάζεται να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα ροδάκινα ψήνονται με βούτυρο και αρωματικά, γίνονται απίστευτα ζουμερά και καραμελωμένα και ταιριάζουν τέλεια με μια δροσερή μπάλα παγωτό βανίλια.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ψητά ροδάκινα με παγωτό
Μάθε πώς να φτιάχνεις τα πιο νόστιμα ψητά ροδάκινα. Με μια πανεύκολη συνταγή, τα ροδάκινα ψήνονται με βούτυρο και αρωματικά, γίνονται απίστευτα ζουμερά και ταιριάζουν τέλεια με παγωτό. Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό!"
Ingredients
Για να φτιάξεις 4 μερίδες, θα χρειαστείς:
- 4 ροδάκινα, ώριμα αλλά σφιχτά στην αφή
- 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 3/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το νόστιμο γλυκό.
1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C.
2. Κόβω τα ροδάκινα στη μέση κάθετα και αφαιρώ το κουκούτσι.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω καλά το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια.
4. Τοποθετώ τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί.
5. Αλείφω τη φλούδα των ροδάκινων με το μείγμα βουτύρου.
6. Γυρίζω τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και με ένα κουτάλι μοιράζω το υπόλοιπο μείγμα πάνω και μέσα στα ροδάκινα.
7. Ψήνω τα ροδάκινα, ακάλυπτα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
8. Σερβίρω τα ψητά ροδάκινα ζεστά, με μια μπάλα παγωτό βανίλια και, αν θέλω, τα πασπαλίζω με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Επιλογή ροδάκινου: Επέλεξε ροδάκινα που είναι ώριμα, αλλά όχι πολύ μαλακά, για να μην διαλυθούν στο ψήσιμο.
- Το μοσχοκάρυδο κάνει τη διαφορά: Το μοσχοκάρυδο δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα που απογειώνει τη γεύση του γλυκού.
- Ζεστό vs κρύο: Απόλαυσέ το γλυκό ζεστό, γιατί η αντίθεση της θερμοκρασίας με το παγωτό είναι μοναδική.








