Υλικά:

2 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
80-100 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για το ντρεσινγκ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο ξύδι για πιο πικάντικη γεύση.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά στη σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν
και να μαλακώσουν.

Απλώνουμε τις ψημένες μελιτζάνες σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ μουστάρδας και μέλι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το σκόρδο. Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω το τυρί της αρεσκείας μας ή σε κομματακια.

Tips:

Μπορείτε να προσθέσετε στο ντρέσινγκ και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές ή ντομάτες.
Αν δεν έχετε χρόνο να ψήσετε τις μελιτζάνες στη σχάρα, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή για ένα ορεκτικό. Μπορείτε να σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές ή κρύες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βανίλιας και κακάο με απλά λόγια
Επόμενο άρθροΠατάτες με χόρτα…καλοκαιρινό ελαφρύ γεύμα