Ψητό κεμπάπ κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό στήθη κοτόπουλου
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι

Σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Ανακατευουμε όλα τα υλικα της σάτσας και την αφήνουμε στην άκρη

Αλέθουμε στο multi την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε. Βάζουμε το μείγμα στο σουρωτήρι και το σουρώνουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο το βάζουμε λίγο λίγο στο multi και το αλέθουμε.

Το αδειάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μαιντανό,το ξύσμα,το αλεύρι,το αλάτι,την πάπρικα,τον κόλιανδρο και το πιπέρι.Βάζουμε και το σουρωμενο κρεμμύδι με την πιπεριά.
Τέλος βάζουμε το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα απ τις 2 ώρες βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεμπάπ πάνω στα καλαμάκια.

Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί βάζουμε μια σχάρα και τοποθετούμε τα κεμπάπ.Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C.
Παιρνουμε την έτοιμη σάλτσα και αλείφουμε τα κεμπάπ. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.Βγάζουμε γυρίζουμε τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και από την άλλη πλευρά.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με τορτίγιες η πατάτες τηγανιτές.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι με φρέσκα ντοματίνια…το δοκιμάσαμε στην Μήλο-Απίστευτο
Επόμενο άρθροΓεμιστές τηγανίτες με ζαμπόν και τυρί