Ψωμάκια αφράτα με γέμιση

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ υπέροχη συνταγή ζύμης.
Αν δοκιμάσετε τέτοια κέικ ή ψωμάκια,αυτή η συνταγή θα είναι η αγαπημένη σας.
Οι πίτες και τα ψωμάκια είναι τόσο μαλακα, νόστιμα, μυρωδάτα και παχουλα που  ερωτεύεστε αμέσως αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε την, θα μείνετε ευχαριστημένοι!!!

Υλικά :

125 ml-γάλα
125 ml κεφίρ
15 γρ.-μαγιά (νωπη)
60 γρ.-ζάχαρη
50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
2 αυγά (1-κρόκος για λαδόκολλα)
2 γρ.- σόδα
500-550 γρ.-αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Αραιώστε τη μαγιά σε ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε αλεύρι + ζάχαρη + αλάτι + σόδα + βανίλια και στη μέση ρίχνουμε το γάλα με την μαγια, ανακατεύουμε λίγο.
Κεφίρ + αυγά + βούτυρο ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Μετά βάζουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες. Το παίρνουμε, το χωρίζουμε σε κομμάτια των 70-75 γρ.. κάνουμε μια λωρίδα,
βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε (σοκολάτα – μαρμελάδα ‘η καποια κρέμα) και τυλίγουμε σε ρολό, απλώνουμε σε ταψί, βάζουμε σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να φουσκώσει, λαδώνουμε (κρόκο αυγού + 1 κ.σ.-νερό ή γάλα). Πασπαλίζουμε με σουσαμι εάν θέλουμε
Ψήνουμε στους 170-180 για 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Κανέλας….μ ένα υλικό έκπληξη
Επόμενο άρθροΕνα πολύ νόστιμο κέικ που ετοιμάζεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα!