ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500 gr αλεύρι ψωμιού, κοσκινισμένο
1 συσκευασία στιγμιαία ξηρή ζύμη (9 gr)
25 γραμμάρια ζάχαρης
5 gr αλάτι
150 gr κρέμα γάλακτος
50 γρ μαργαρίνη, λιωμένη
125 γρ γάλα, χλιαρό
1 μήλο, μεσαίου μεγέθους
μαύρο και άσπρο σουσάμι για επικάλυψη

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

2. Προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, κρέμα γάλακτος, μαργαρίνη και γάλα.

3. Ζυμώνουμε μέχρι να έχετε μια ομαλή αλλά σταθερή ζύμη, περίπου 5-10 λεπτά.

4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βπυτυρωμένο μπολ.

5. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Θα χρειαστεί περίπου 1-1 / 2 ώρες.

6. Βγάλτε τη ζύμη και ζυμώστε λίγο ακόμη.

7. Ξεφλουδίστε το μήλο, κόψτε το σε τέσσερα και αφαιρέστε τους σπόρους.

8. Τρίψτε το μήλο χρησιμοποιώντας τη χοντρή επιφάνεια ενός τρίφτη.

9. Προσθέστε το τριμμένο μήλο στη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια λεία και πολύ μαλακή ζύμη. Εάν είναι κολλώδης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι.

10. Στρώστε σε στρογγυλό ταψί των 26cm ένα χαρτί ψησίματος.

11. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και διαμορφώστε σε μια μπάλα.

12. Βάλτε τα 4 κομμάτια της ζύμης στο ταψί, βουρτσίστε με το γάλα και πασπαλίζετε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.

13. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την για περίπου μισή ώρα σε ένα ζεστό μέρος. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο.

14. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

15. Ψήστε για 40-45 λεπτά.

Είναι Φανταστικά!!!

my baking saga

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Πίτα (Κουρκοτό)
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι