Αυτή η συνταγή για αρωματικά ψωμάκια είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα γλυκά και ψωμιά με άρωμα. Η ζύμη εμπλουτίζεται με μαύρο σουσάμι και κανέλα, προσφέροντας μια μοναδική γεύση και υφή.

Υλικά:

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι κανελόζουμε
1 κουταλιά μέλι
4 φακελάκια μαγιάς
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
1/2 ποτήρι μαύρο σουσάμι
1 κουταλιά κανέλα

Εκτέλεση:

Προζύμι: Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και 1 κουταλιά ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ζύμη: Σε μια λεκάνη, ρίξτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κανελόζουμο και το μέλι. Ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά, προσθέστε αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να γινει ζυμάρι
Προσθέστε το προζύμι το μαυροκούκι και την κανέλα και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάλτε τη ζύμη σε μια λαδωμένη λεκάνη, καλύψτε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα μέρη και πλάστε τα σε μικρά ψωμάκια και παλσπαλιστε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, καλύψτε τα ξανά με πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Ψήστε τα ψωμάκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Στελλα Κιανου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια με γέμιση αφρός

Υλικά

150γρ χλιαρό νερό
150γρ Ηλιέλαιο
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
650γρ αλεύρι γοχ

Για τη γέμιση
250γρ τυρί φέτα
λουκάνικα κετσαπ-μουσταρδα τριμμένη γκουντα
μερεντα

Εκτέλεση

Διαλύουμε καλά την μαγιά στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι με το αλάτι (για να μην μας κάψει την μαγιά)
Κάνουμε μπαλίτσες των 60γρ και μετά ανοίγουμε σχεδόν σαν ένα πιατάκι του καφέ. Γεμίζουμε με υλικά αρεσκείας μας. Εγώ στα μισά έβαλα τυρί φέτα, σε κάποια λουκάνικο γκουντα κετσαπ και έκανα και λίγα γλυκά με μερεντα

Κλείνουμε καλά τα ζυμαράκια βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 30′ Tip η ζύμη δεν χρειάζεται μεγάλη αναμονή για φούσκωμα.. Μόνο όση ώρα ετοιμάζετε τα υλικά της γέμισης (20′ περίπου)

Καλή Απόλαυση

Η εκτέλεση είναι της κας Evangelia Veneti

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με Κόκκινη Σάλτσα…είναι μία συνταγή που θα φτιάχνετε πάντα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια της μαμάς