Υλικα

350 γρ αλεύρι
10 γρ μαγιά
1 αυγό
50 ml λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 ml γάλα

Επιπλέον
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας λάδι
σουσάμι

Παρασκευή

Ρίχνουμε 50 μλ χλιαρό γάλα πάνω από τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε όλα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με ένα πανί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ζυμώνουμε τη ζύμη που προκύπτει σε αλευρωμένη επιφάνεια και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.

Δείτε επίσης Σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς

Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο πάχος περίπου 0,5 εκ. και κόβουμε τη στενή πλευρά σε τρία μέρη και τη φαρδύτερη σε 4 μέρη.
Διπλώνουμε κάθε ένα κομματι από τα 12 το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι.

Αφήνουμε τα ρολά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, τα περιχύνουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτες με νουτέλα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα