Μπισκότο απο μελομακάρονο

Υλικά

Τα μελομακάρονα που περίσσεψαν
Παγωτό βανίλια
Στρογγυλά μπισκότα με κανέλα
Κουβερτούρα
Ελάχιστο φρέσκο βούτυρο (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε μπάρα κουβερτούρας)

Εκτέλεση

Περίσσεψαν μελομακάρονα; Σε ένα φλιτζάνι τρίψε ένα-δυο μελομακάρονα μέχρι να
γίνουν σκόνη.
Λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο μέχρι να γίνει λεία (σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο
μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά).
Κάλυψε τα μελομακάρονα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και ανακάτεψέ τα γρήγορα.
Πριν αρχίσει να λιώνει το παγωτό, βάλε μια γερή κουταλιά ανάμεσα σε δυο μεγάλα
στρογγυλά μπισκότα κανέλας (θα τα βρεις στο σούπερ-μάρκετ ή τον φούρνο της γειτονιάς)
Πίεσέ τα ελαφρά για να φτάσει το παγωτό στην άκρη των μπισκότων.

Γρήγορα βούτηξέ τα μέχρι τη μέση μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ρίξε και κανένα διακοσμητικό.
Ακούμπησέ τα επάνω σε λαδόκολλα και βάλτα αμέσως στην Κατάψυξη για μισή ώρα
τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει καλά η σοκολάτα.
Βγάλτα από την κατάψυξη και λίγο πριν τα σερβίρεις πασπάλισέ τα με άχνη εάν θέλεις!
Παγωτό σάντουιτς με γεύση μελομακάρονο και σοκολάτα, Χριστούγεννα forever…

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες με κιμά…τραγανό φύλλο νόστιμη γεύση
Επόμενο άρθροΓίγαντες στο φούρνο…η Νοστιμιά τους είναι “Γιγάντια”