Αυτό το Σουφλέ με ψωμί, αυγά και τυρί είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική συνταγή που ανυπομονούσα να φτιάξω. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι μπορεί να ετοιμαστεί από το βράδυ, να μπει στο ψυγείο και να ψηθεί το πρωί, κάτι που με βολεύει πολύ γιατί δεν έχω πολύ χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, το ψωμί απορροφά όλα τα υγρά σαν σφουγγάρι, και όταν ψηθεί, σχηματίζεται μια νόστιμη κρούστα αυγού στην κορυφή, ενώ η μέση παραμένει μαλακή.

Υλικά για το Σουφλέ

  • Ψωμί (όσες φέτες χρειαστεί το ταψί)
  • 2 αυγά
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. τυρί, τριμμένο (π.χ., ένταμ, γκούντα)
  • Ντοματίνια (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο

Εκτέλεση της Συνταγής

Αλείφω ένα ταψί με βούτυρο. Κόβω τις φέτες του ψωμιού και τις αραδιάζω στον πάτο της φόρμας, προσπαθώντας να μην αφήσω κενά. Πασπαλίζω με το μισό τριμμένο τυρί. Αν θέλω, τοποθετώ τα ντοματίνια σε φέτες. Προσθέτω άλλη μία στρώση ψωμιού.

Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνω προσεκτικά το μείγμα πάνω από το ψωμί, ώστε να πάει παντού. Πιέζω ελαφρά το ψωμί για να απορροφήσει το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.

Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες ή έως και 48 ώρες.

Όταν είμαι έτοιμη να το ψήσω, αν έχω χρόνο, βγάζω το ταψί από το ψυγείο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά). Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.

Ψήνω μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το ψωμί να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 12-48 ώρες (αναμονή στο ψυγείο)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά ενεργού χρόνου

Χρήσιμα Tips για το Σουφλέ με ψωμί, αυγά και τυρί

Μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν, μπέικον ή άλλα αλλαντικά για να δώσετε ακόμα πιο πλούσια γεύση στο σουφλέ με ψωμί και τυρί.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα μπαχαρικά όπως ρίγανη ή πάπρικα στο μείγμα των αυγών για επιπλέον άρωμα.

Το ψωμί πρέπει να απορροφήσει εντελώς το μείγμα των αυγών για να γίνει μαλακό και αφράτο στο ψήσιμο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Πρωινό σε κουτί