Ιμάμ Μπαϊλντί, ένα κλασικό πιάτο με μελιτζάνες, ντομάτα και κρεμμύδι. Πλούσια γεύση, απλή προετοιμασία και ιδανικό για καλοκαιρινό μαμαδιστικο φαγητό!!!

Υλικά

– 5 μακροστενες μελιτζάνες πλυμένες κομμένες στην μέση
– ελαιόλαδο
πατάτες
– 1 ποτηρι ζεστό νερό
– κομμένα ντοματινια
γέμιση
– 6 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
– 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
– 3-4 σκελίδες σκόρδου
– μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδου
– 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
– μαυροπιπερο
– 1 κ.σ.νοστιμια προαιρετικά
– ρίγανη
– μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο

Εκτέλεση

Παίρνω 5 μακροστενες μελιτζάνες πλυμένες κομμένες στην μέση
τις αλείφω με ελαιόλαδο τις ψήνω σε λαδόκολλα για 30-40’λεπτα στο φούρνο.
ετοιμάζω την γέμιση…
Παίρνω 6 κρεμμύδια μεγάλα ξερά, 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, 3-4 σκελίδες σκόρδου τα σοταρω σε μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδου
έχω κόψει σε κύβους 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες…
τις ρίχνω στα κρεμμύδια αφήνω να βράσουν 5’λεπτά
συμπληρώνω μαυροπιπερο 1 κ.σ.νοστιμια προαιρετικά, ρίγανη και μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο
μόλις δέσει η γέμιση… στο ταψί της κουζίνας γεμίζω τις μελιτζάνες ομοιόμορφα αφού τις έχω χαράξει..
συμπληρώνω τα κενά με πατάτες τις οποίες πέρασα με λίγο περίσσευμα του μίγματος!!!
ριχνω 1 ποτηρι ζεστό νερό…στο ταψί…
στην επιφάνεια έβαλα κομμένα ντοματινια…
έψησα για 50’λεπτα σε προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 170’βαθμους…
δεν υπάρχει η νοστιμιά του χωρίς υπερβολή!!!

Η Συνταγή είναι από κ. ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Προηγούμενο άρθροΛάκης Γαβαλάς είπε για τον Άκη Πετρετζίκη
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητη κερασόπιτα με άρωμα καλοκαιριού