Αλμυρό Κέικ
Το αλμυρό κέικ είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού γλυκού κέικ. Με τη χρήση αλμυρών υλικών όπως τυριά, λαχανικά ή ακόμη και κρέας, δημιουργείται ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση και υφή. Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ως ένα ελαφρύ γεύμα. Απολαύστε το αλμυρό κέικ σε κομμάτια ή φέτες, και απογειώστε τη γευστική σας εμπειρία!
Υλικά
Αυγά 3
Γιαούρτι 1 φλ
Διττανθρακική σόδα 1 κουτ.γλ
Λάδι, βουτυρο 1:1 συνολικά 1/2 φλ
Τυρί φέτα τριμ 1 φλ
ανθότυρο 1/2 φλ
Κιτρινο τυρι 50 γρ
Αλεύρι 2 φλιτζάνια περιπου
Βουτυρο για το άλειμμα του ταψιού 1 κουτ.γλ
Μια πρέζα αλάτι
το φλυτζανι έχει χωρητικότητα 200 ml
Παρασκευή
Χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι, πρόσθεσα το γιαούρτι με τη σόδα, το ανθότυρο, το λάδι και το βούτυρο, λιωμένο και μετά ανακατεύω, το τυρί, τέλος το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι. Εάν χρησιμοποιείτε ανάλατο τυρί, προσθέστε αλάτι κατά βούληση.
Το αλεύρι περίπου, γιατί ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος των αυγών, το πάχος του γιαουρτιού, πρέπει να πάρετε μια πηχτή κολλώδη ζύμη.
Άλειψα γενναιόδωρα μια φόρμα 20/35 εκ. με μαλακό βούτυρο και έριξα το μείγμα.
Έψησα αυτό το απίστευτη μυρωδάτη πιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς με αερα και λίγο πριν το τέλος έβαλα από πάνω το τριμμένο κιτιρνο τυρί.
Το έψησα μέχρι να λιώσει και το δοκίμασα με μια οδοντιγλιφιδα. Πρέπει να βγαίνει στεγνό όταν τρυπηθεί στη μέση της ζύμης.
Ψύξτε και κόψτε σε κομμάτια!
Εκπληκτικά νόστιμο και εύκολο! Κατάλληλο για πρωινό αλλά και για ελαφρύ βραδινό!
Να είστε υγιής!
ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ καρύδας με νουτέλα
Συστατικά
Για την Βάση:
3 φλιτζάνια γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Επιπλεον:
500 ml κρέμα γάλακτος
9 κουταλιές νουτέλα
1 φλιτζάνι = 200 ml
Παρασκευή
1. Χτυπάμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι ανακατεμένο με κακάο και μαγειρική σόδα. Χτυπάμε καλά και μετά αδειάζουμε σε ταψί (25×35 εκ.), αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με αλεύρι.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου.
2. Βάλτε στο ψυγείο την ψημένη βάση να κρυωσει και μετά βγάλτε το και αλείψτε το με 5 κουταλιές νουτέλα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη σαντιγί και μετά προσθέτουμε 4 κουταλιές Nutella. Ανακατεύουμε καλά και μετά απλώνουμε πάνω από το μπισκότο.
3. Όταν το κέικ κρυώσει και δέσει, κόψτε το σε κομμάτια!
Καλή και ευλογημένη μέρα να έχετε
ΠΗΓΗ: http://www.receptinabrzinu.info/
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ με γλασσο Σοκολάτας και ξηρούς καρπούς
Συστατικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 γρ ζάχαρη
70 γρ κακάο
1 κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
450 γρ γάλα καρύδας
90 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ μηλόξιδο
1 βανίλια
Γλάσο
150 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
150-200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χωρίς κρέμα γάλακτος Νηστίσιμο)
100-150 gr ξηρους καρπούς (φουντουκι Φυστίκι αναλατο ψημένο)
Μέθοδος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε την φόρμα μας ,την αλείφουμε με φυτικό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το baking τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα το ηλιέλαιο το μηλόξιδο τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και γεμίζουμε την φόρμα μας.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εφόσον δεν έχει υγρασία είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.
Για το Γλασσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση
Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αφήνουμε ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπους και ανακατευουμε με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα από μέσα προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθει όλο το γλάσο
Οταν κρυώσει, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με κρέμα και ξηρούς καρπούς) 💞
Λιχουδιά!!!