Στραπατσάδα (Μενεμέν)

Στραπατσάδα όπως την εφαγα σε τούρκικο εστιατόριο (Μενεμέν)
Η Στραπατσάδα είναι εξαιρετικά νόστιμο όταν σερβίρεται με σπιτικό ζεστό ψωμί
Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο για πρωινό καθώς και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
Τέλεια ομελέτα αναμεμειγμένη με ζουμερές ντομάτες και πράσινες πιπεριές, αυτό το πιάτο μπορεί να είναι έτοιμο σε 20 λεπτά ή λιγότερο.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
4 πράσινες πιπεριές σε φέτες (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μακριές πράσινες πιπεριές)
5 ντομάτες (τριμμένες ή ψιλοκομμένες)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
1 κόκκινο τσίλι (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4-6 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ελαιόλαδο.
Προσθέστε τις πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας (αν χρησιμοποιείτε) και μαγειρέψτε για ένα λεπτό πριν προσθέσετε το τσίλι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το αλάτι, ανακατέψτε καλά.

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Μαγειρέψτε τα αυγά απαλά μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Όταν τα αυγά μόλις δέσουν, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα για να διπλώσετε τη σάλτσα ντομάτας στα αυγά και ανακατέψτε απαλά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όσο τα αυγά είναι μισοψημένα καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στη σάλτσα μέχρι να τη σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖουμερή σαλάτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα….με διαφορετικές ζύμες