Αυτές οι παραδοσιακές ατομικές στριφτές τυρόπιτες με αγνά υλικά και χειροποίητο φύλλο μοιάζουν με όνειρο! Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου φύλλου, η πλούσια γέμιση τυριού και η τραγανή υφή τους τις κάνουν απλά ακαταμάχητες. Είμαι σίγουρος ότι θα τις λατρέψετε, είτε τις φτιάξετε για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ είτε για να τις προσφέρετε σε φίλους. Η αυθεντική συνταγή δίνει στις τυρόπιτες μια ξεχωριστή γεύση που θυμίζει σπιτικό φαγητό και εγγυάται μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά για τις Ατομικές Στριφτές Τυρόπιτες
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι «Μαμά» για πίτες
- 1 αυγό
- Λίγο ξύδι
- Λάδι
- 1 πρέζα ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 600 γραμμάρια φέτα
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 150 γραμμάρια βιτάμ
- 1/2 ποτήρι λάδι
Εκτέλεση της Συνταγής
Για τη ζύμη:
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζω το αλεύρι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω το αυγό, λίγο ξύδι, λάδι, μία πρέζα ξερή μαγιά, ένα κουταλάκι αλάτι και λίγη ζάχαρη. Ζυμώνω όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχω μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Τρίβω τη φέτα στον τρίφτη και την ανακατεύω με το γιαούρτι, τα αυγά, μία κουταλιά λάδι και πιπέρι.
Συνεχίζω χωρίζοντας τη ζύμη σε 12 μπάλες. Πλάθω την κάθε μπάλα και την αφήνω για λίγο. Έπειτα, ανοίγω το φύλλο με αλεύρι και νισεστέ. Έχω λιώσει το βιτάμ και το μισό ποτήρι λάδι. Αλείφω το φύλλο με αυτό το μείγμα, βάζω γέμιση στην άκρη, το τυλίγω, το στρίβω ελαφρά και το κάνω σαν σαλιγκάρι.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα βουτυρώνω πολύ καλά και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 20 λεπτά (για να ξεκουραστεί η ζύμη)
Χρήσιμα Tips για τις Τυρόπιτες
Για να γίνει η γέμιση πιο αφράτη, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μυζήθρα μαζί με τη φέτα.
Μην παραλείψετε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Αυτό θα βοηθήσει το φύλλο να ανοίξει πιο εύκολα.
Το χειροποίητο φύλλο είναι το μυστικό για την επιτυχία της τυρόπιτας. Προσέξτε να το βουτυρώσετε καλά για να γίνει τραγανό.
H συνταγή είναι της Λένα Αντωνίου










