Λοιπόν κορίτσια μου, σήμερα λέω να φτιάξουμε ένα γλυκάκι της στιγμής, ένα γλυκό που γίνεται τσακ-μπαμ και είναι και πεντανόστιμο. Έχω κάτι μπανάνες που έχουν παραγίνει λιγάκι και αντί να τις πετάξω, λέω να τις κάνουμε ένα ωραίο μπανόφι.
Η Συνταγή είναι της Κυρίας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (περίπου 200 γραμμάρια)
100 γραμμάρια λιωμένο βιτάμ (ή βούτυρο αν προτιμάτε)
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
2 ώριμες μπανάνες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Παίρνω τα μπισκότα και τα θρυμματίζω καλά-καλά. Μπορώ να τα βάλω σε μια σακούλα και να τα χτυπήσω με τον πλάστη ή να τα βάλω στο μούλτι αν έχω.
Σε ένα μπολ, ρίχνω τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βιτάμ (ή βούτυρο). Τα ανακατεύω καλά μέχρι να μου φαίνονται σαν βρεγμένη άμμος.
Παίρνω ένα πυρέξάκι ή ένα ταψάκι (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ ένα μικρότερο). Στρώνω το μείγμα των μπισκότων στον πάτο και το πατάω λίγο με ένα κουτάλι να γίνει μια ωραία βάση.
Απλώνω το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Το στρώνω ομοιόμορφα να πάει παντού.
Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε ροδέλες. Τις στρώνω κι αυτές πάνω από την καραμέλα.
Τέλος, απλώνω την σαντιγί πάνω από τις μπανάνες. Την στρώνω ωραία με ένα κουτάλι.
Για το στόλισμα, παίρνω τη σοκολάτα και την τρίβω από πάνω με ένα peeler ή την κόβω σε μικρά κομματάκια.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να παγώσει καλά και να σφίξει.
Έτοιμο το μπανόφι μας! Ένα γλυκάκι δροσερό και εύκολο για κάθε στιγμή.
Καλή σας απόλαυση!