Δείτε Επίσης: Μπανόφι…πολυ γευστικό και κρεμώδες | Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση

Η Συνταγή αυτή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Το Μπανόφι είναι ένα γλυκό που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων με την ακαταμάχητη γεύση και την κρεμώδη υφή του. Ο συνδυασμός της τραγανής βάσης μπισκότου, της πλούσιας καραμέλας, των φρέσκων μπανάνων και της αφράτης σαντιγύς το καθιστά ένα πραγματικά αξέχαστο επιδόρπιο. Εγώ το λατρεύω και είναι ιδανικό για να κλείσει ένα γεύμα ή για ένα απογευματινό κέρασμα!

Υλικά

3 μπανάνες.
300 με 350γρ μπισκότα digestive.
150γρ λιωμένο βούτυρο.
1 ζαχαρούχο 400γρ.
1 φυτική σαντιγύ 500ml.
Ξύσμα από κουβερτούρα.
Μισό λεμόνι.

Εκτέλεση

Αρχικά, βράσουμε για δυόμιση περίπου ώρες το ζαχαρούχο γάλα, για να γίνει καραμέλα! Προσθέτουμε συνέχεια νερό και αναποδογυρίζουμε την κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα αρκετές φόρες. Βράστε περισσότερα ζαχαρούχα για μελλοντικές χρήσεις! Μπορείτε μέχρι και 3 μήνες να τα συντηρήσετε. Δεν παθαίνουν τίποτα!!! (Υπάρχει και έτοιμη καραμέλα, κονσέρβα στα μάρκετ).
Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Φτιάχνουμε τη βάση για το μπανόφι, να γίνει σαν τάρτα, δηλαδή σηκώνουμε πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να μπούνε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέσα στην κονσέρβα και το απλώνουμε επάνω στο τριμμένο μπισκότο.

Χτυπάμε και τη φυτική σαντιγύ… Κόβουμε ροδέλες τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με μισό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Απλώνουμε τις μπανάνες, στρώνουμε και την σαντιγύ

από πάνω και το μπανόφι είναι σχεδόν έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά με έναν ρεντέ τρίβουμε την κουβερτούρα! Το μπανόφι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Tips για το Τέλειο Μπανόφι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μπανόφι σας ακαταμάχητο! Όταν βράζετε το ζαχαρούχο γάλα, βεβαιωθείτε ότι η κονσέρβα είναι πάντα καλυμμένη με νερό, για να αποφύγετε ατυχήματα. Αν δεν θέλετε να βράσετε το ζαχαρούχο, μπορείτε να βρείτε έτοιμη καραμέλα (dulce de leche) στα σούπερ μάρκετ. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο εκχύλισμα βανίλιας στην σαντιγύ. Επίσης, αν δεν έχετε κουβερτούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες νιφάδες σοκολάτας για το πασπάλισμα. Το Μπανόφι είναι πιο νόστιμο όταν έχει παγώσει καλά.

Δείτε Επίσης: Μπανόφι…πολυ γευστικό και κρεμώδες | Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση

Δείτε Εδώ το βίντεο της Συνταγής 

 

Καλή επιτυχία!!!