Η μπασμπούσα αποτελεί ένα γευστικό και θρεπτικό γλυκό, με πλούσια ιστορία και αρώματα Ανατολής. Η ευκολία στην παρασκευή της και η ποικιλία σε γεύσεις την καθιστούν αγαπημένη επιλογή για πολλούς.

Ωστόσο, όπως με όλα τα γλυκά, η κατανάλωση θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.

Υλικά

Σιμιγδάλι – 500 γραμμάρια
Γκι  λιωμένο – μισό φλιτζάνι
Γάλα – ένα φλιτζάνι
Ζάχαρη – ένα φλιτζάνι
Τριμμένη καρύδα – 4 κουταλιές της σούπας
2 κσ μέλι
Ταχίνι – δύο κουταλιές της σούπας
Ωμά φιστίκια – όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

1- Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι και το γκί και τρίβετε τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το σιμιγδάλι να απορροφήσει τελείως το γκι.
2- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, την καρύδα και δύο κουταλιές της σούπας μελι.
3- Ρίξτε το μείγμα πάνω από το σιμιγδάλι και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
4- Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί αλειμμένο με ταχίνι και μετά την κόβουμε πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
5- Μοιράζουμε τα φιστίκια πάνω από τη μπασμπούσα.
6- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
7- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με ζεστό σιρόπι και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει πριν την σερβίρετε