Μπασμπούσα

Η μπασμπούσα αποτελεί ένα γευστικό και θρεπτικό γλυκό, με πλούσια ιστορία και αρώματα Ανατολής. Η ευκολία στην παρασκευή της και η ποικιλία σε γεύσεις την καθιστούν αγαπημένη επιλογή για πολλούς.

Ωστόσο, όπως με όλα τα γλυκά, η κατανάλωση θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.

Υλικά

Σιμιγδάλι – 500 γραμμάρια
Γκι  λιωμένο – μισό φλιτζάνι
Γάλα – ένα φλιτζάνι
Ζάχαρη – ένα φλιτζάνι
Τριμμένη καρύδα – 4 κουταλιές της σούπας
2 κσ μέλι
Ταχίνι – δύο κουταλιές της σούπας
Ωμά φιστίκια – όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

1- Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι και το γκί και τρίβετε τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το σιμιγδάλι να απορροφήσει τελείως το γκι.
2- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, την καρύδα και δύο κουταλιές της σούπας μελι.
3- Ρίξτε το μείγμα πάνω από το σιμιγδάλι και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
4- Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί αλειμμένο με ταχίνι και μετά την κόβουμε πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
5- Μοιράζουμε τα φιστίκια πάνω από τη μπασμπούσα.
6- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
7- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με ζεστό σιρόπι και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει πριν την σερβίρετε 

Προηγούμενο άρθροΚέικ σιροπιαστό καρύδας με αφράτο παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΚέικ Βανίλιας…αφράτο, μυρωδάτο και γεμάτο γεύση!