Αυθεντική συνταγή από τη Θεσσαλία, με μοναδική γεύση που θα σας ταξιδέψει!

Μπατζίνα της Γιαγιάς (χωρίς κολοκύθι)

Η Μπατζίνα αποκτά μια νέα διάσταση με αυτή τη συνταγή, είναι πλούσια σε τυρί και μυρωδικά. Χωρίς κολοκύθι, γίνεται πιο αφράτη και ιδανική για όσους δεν αγαπούν το λαχανικό. Μπορείτε να την φάτε κάθε ώρα, ως κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως ορεκτικό. Είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, με υλικά που πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε τη Μπατζίνα χωρίς κολοκύθι και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας!

Υλικά

400 γρ. Ελληνική φέτα (θρυμματισμένη)
200 g τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ή Κεφαλοτύρι, (το τελευταίο είναι πιο αλατισμένο, έτσι είναι προσωπική προτίμηση)
170 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
200 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού
2 αυγα χτυπημένα
200 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί (κρατάμε 100 γρ κεφαλογραβιέρα). Τοποθετήστε σε ένα ταψί 22× 33 ή 30.

Από πάνω ρίχνουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα 100γρ. κεφαλογραβιέρα (Εδώ μπορείτε να ραντίσετε με ελαιόλαδο από πάνω ή βούτυρο αν το προτιμάτε)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει! Απολαύστε!

ΠΗΓΗ: Messara Imports

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς νόστιμος και ζουμερός
Επόμενο άρθροΛευκή Πάστα Ψυγείου