Το Cheesecake Κεράσι είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους, χάρη στην πλούσια, βελούδινη υφή του και τη φρουτώδη νότα του κερασιού. Η συνταγή που θα σας δείξω είναι τόσο απλή, που ακόμα και αν είστε αρχάριες στην κουζίνα, θα το φτιάξετε με μεγάλη επιτυχία. Είναι το τέλειο κέρασμα για ένα τραπέζι ή ένα χαλαρό απόγευμα. Εγώ το λατρεύω και είναι πάντα το πρώτο που εξαφανίζεται!
Υλικά
Βάση
7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια τρίμμα digestive
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Γέμιση
230 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
220 gr σαντιγι
600 gr κερασι γλυκο
Εκτέλεση
Βάση
Προσθέστε το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ. Ψήνετε στο μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε τα τρίμματα digestive και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Πιεστε καλά το μείγμα με τα ψίχουλα στον πάτο ενός ψεκασμένου ταψιού 20 x 20. Αφήνω στην άκρη.
Γέμιση
Προσθέστε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε την κρύα σαντιγι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν αλλά μην τα παρανακατέψετε.
Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα της βάσης, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
Ρίχνετε με κουτάλι τη γέμιση κερασιου από πάνω και την απλώνετε προσεκτικά ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Μου αρέσει να το αφήνω μια νύχτα. Τοποθετήστε τα ότι μεινει στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: jeviko.com








