Τα πανεύκολα μπισκοτάκια με Regato είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, καθώς είναι απίστευτα νόστιμα, αλμυρά και φτιάχνονται στο λεπτό. Ακόμη και εσείς που δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα, μπορείτε να τα δημιουργήσετε πανεύκολα. Χάρη στην προσθήκη του τυριού Regato, η γεύση τους είναι μοναδική, ενώ η εύπλαστη ζύμη μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με διάφορα σχέδια.


Υλικά για τα Μπισκοτάκια

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί Regato
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής

Ρίχνω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη, αφήνοντας τελευταίο το νερό. Αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου.

Ανοίγω με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με τα κουπάτ κόβω διάφορα σχέδια.

Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Μπισκοτάκια με Regato

Για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας θα γίνει εύπλαστη, προσθέστε το νερό σταδιακά καθώς ζυμώνετε.

Αν δεν έχετε κουπάτ, μπορείτε να κόψετε τα μπισκοτάκια με Regato σε τετράγωνα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε με ένα μαχαίρι.

Αν θέλετε τα μπισκοτάκια σας να γίνουν ακόμα πιο αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή πάπρικα στη ζύμη.


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανεύκολα Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού

Πανεύκολα Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού

Υλικά

2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρης
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
120 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά μέλι
1 φακελάκι μπέκιν
400 γρ. Αλεύρι
1κρόκο
1κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού την κουταλιά το μέλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε και το μπέκιν.
Ζυμώνουμε ώστε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη μας ένα μικρό κομματάκι και πλάθουμε ένα μικρό μπαλάκι.


Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλη μας η ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε σ ένα μπολάκι τον κρόκο μ ένα κουταλάκι του γλυκού νες καφέ το χτυπάμε να λιώσει και μ αυτό αλείφουμε ένα ένα τα μπισκότα μας.


Μ ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες πάνω στα μπισκότα μας ώστε να γίνει ένα ωραίο σχέδιο.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα!!!!!
Πανεύκολα και νοστιμότατα!!!!
Φτιάξτε τα!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more recipes here