Κέικ Μπανάνας
Αυτό το κέικ είναι απλά θεϊκό! Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, με τέλεια ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς γεύσης μπανάνας και της πλούσιας σοκολάτας.
Λατρεύω:
- Την έντονη γεύση μπανάνας που προέρχεται από τις ώριμες μπανάνες.
- Την πλούσια σοκολατένια γεύση που λιώνει στο στόμα.
- Την αφράτη υφή που κάνει κάθε μπουκιά απολαυστική.
- Το υπέροχο άρωμα που γεμίζει το σπίτι.
Είναι τέλειο για:
- Ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή δεκατιανό.
- Ένα απολαυστικό επιδόρπιο μετά το φαγητό.
- Σνακ για μικρούς και μεγάλους.
- Κέρασμα στους φίλους και την οικογένεια.
Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας κέικ!
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες για πιο έντονη γεύση.
- Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γεύση.
- Σερβίρετε το κέικ με σαντιγί, παγωτό ή γαρνιτούρα σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 ώριμες μπανάνες, κομματάκια
150 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα
100 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια
*** 1 φλιτζάνι είναι κύπελλο μέτρησης 250 ml.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ. Τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 C.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα συστατικά.
Προσθέστε τις θρυμματισμένες μπανάνες, τη σοκολάτα και τα καρύδια στο τέλος και
ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα λεπτό ομαλό μίγμα.
Τοποθετήστε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε σε θερμοκρασία 180 ° C για περίπου
45 λεπτά – 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σας. Ελέγχετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο μίγμα.
Όταν κρυώσει το κέικ μπορείτε να το πασπαλίσετε, με τη βοήθεια ενός κόσκινου, με άχνη
ζάχαρη ή να το διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε.