Τα Μπαστουνάκια Τυριού είναι ένα σνακ που σίγουρα θα λατρέψετε. Είναι ζουμερά, αρωματικά και το πιο σημαντικό, μπορούν να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα. Εγώ χρησιμοποιώ κεφίρ γιατί είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό, και το τυρί κάνει τα μπαστουνάκια απίστευτα νόστιμα!


Προϊόντα:

2 αυγα
250 ml κεφίρ ή γιαουρτι.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
φυτικό λάδι
100 γραμμάρια σκληρού κίτιρνου τυριού
450 g αλεύρι
10 g μπέικιν πάουντερ
μαϊντανός.


Μαγείρεμα:

Παίρνουμε δύο αυγά, τα σπάμε σε ένα βαθύ μπολ, τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Τώρα προσθέστε 250 ml κεφίρ, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 100 g τριμμένο τυρί.
Φυσικά, θα χρειαστεί να τρίψετε το τυρί σε χοντρό τρίφτη από πριν.
Προσθέστε επίσης 10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο για γεύση. Ανακατέψτε τα πάντα ξανά.

Τέλος προσθέτουμε 450 γρ αλεύρι και 10 γρ μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη από αυτά τα υλικά είναι αρκετά πηχτή.
Καλύτερα να το ζυμώσετε, φυσικά, με τα χέρια σας. Για να μην κολλήσει η ζύμη στο τραπέζι πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τώρα το ανοίγουμε με έναν πλάστη ώστε να πάρουμε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια με ένα μαχαίρι. Τα τηγανίζουμε σε τηγάνι σε καυτό λάδι. Φυσικά μέχρι να ροδίσουν.

Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό φυτικό λάδι, βάλτε τα σε μια χαρτοπετσέτα, αποδεικνύονται πάντα πολύ ζουμερά, αρωματικά και το πιο σημαντικό, μπορούν να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα.

Ο μαϊντανός προσθέτει μυρωδιά και το τυρί κάνει τα ψωμάκια απίστευτα νόστιμα. Και, όπως ήδη καταλάβατε, μπορούν να παρασκευαστούν σε λίγα μόνο λεπτά. Χρειάζεται όρεξη και λίγο ελεύθερο χρόνο. 


Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπαστουνάκια τυριού σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Τυρί: Χρησιμοποιήστε ένα σκληρό, κίτρινο τυρί που έχει έντονη γεύση, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να δώσετε στο σνακ σας ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.
  • Λάδι: Βεβαιωθείτε ότι το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό πριν ρίξετε τα μπαστουνάκια. Έτσι, θα γίνουν τραγανά εξωτερικά και θα απορροφήσουν λιγότερο λάδι.
  • Υφή: Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά πηχτή για να μπορείτε να την επεξεργαστείτε εύκολα. Αν δείτε ότι κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα μπαστουνάκια ζεστά, ώστε να λιώνει το τυρί στο εσωτερικό τους.

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih