Υλικά

5 περίπου λαμαρίνες
  1. 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  4. 1 πακέτο μαργαρίνη
  5. 1 φακ. baking powder
  6. 1 κ. γλ. σόδα
  7. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  8. το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη μαργαρινη με τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε τη σόδα, διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού (Προσοχή γιατί φουσκώνει).

     Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
     Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα και ρίχνουμε το μισό, λίγο λίγο στο μίξερ.
     Αφού ρίξουμε το μισό περίπου αλεύρι, συνεχίζουμε το ζύμωμα στο χέρι, προσθέτοντας λίγο λίγο όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
     Πλάθουμε με τα χέρια ή με την πρέσα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 περίπου λεπτά, ανάλογα με τα μέγεθος. Αν τα φτιάξετε στην πρέσα που γίνονται μικρά, 10 λεπτά ψήσιμο είναι αρκετό. Αν τα πλάσετε στο χέρι και γίνουν μεγαλύτερα, ψήστε τα λίγο παραπάνω.

    Αν θέλετε τα ενώνετε δύο δύο με μαρμελάδα και βουτάτε την άκρη τους σε λιωμένη σοκολάτα

    Τέλεια Απόλαυση

    ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαρμάδες με κιμά…από την Μακεδονία μας
Επόμενο άρθροΠως θα φτιάξετε ένα «άπαιχτο» λεμοντσέλο!