Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα, εύκολα και απλά!! Εγώ τα λάτρεψα και είμαι σίγουρη πως και εσείς θα τα αγαπήσετε

Συστατικά

Κεικ
3 αυγά
1 και μισή κούπα (το κεσεδάκι του γιαουρτιου) ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλια
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι (200 μλ)

Για την επικάλυψη
200 g σοκολάτας κουβερτουρα
150 ml γάλα
1 ζάχαρη βανίλια
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 gr βούτυρο
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη

Παρασκευή

1. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε λάδι. Ξαναχτυπάμε λίγο με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν.
Ανακατεύουμε στη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ ή με ένα σύρμα χειρός και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κεικ στους 180 °C.
4. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον μπεν μαρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας, την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά στο μπεν μαρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Κόβουμε το έτοιμο, κρύο κέικ σε κύβους. Βουτήξτε το καθένα στο μείγμα της σοκολάτας, μετά στην καρύδα, αφήστε το να κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα
Για μένα οι τούφες είναι καλύτερες την επόμενη μέρα, όταν το μπισκότο είναι εμποτισμένο με σοκολάτα.
Τότε είναι τα πιο ζουμερά για μένα. Τα βάζω σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σεράνο…από τα παιδικά μας χρόνια
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα λεμονιού