Επιδόρπιο Φράουλας με 3 Υλικά

Αυτό το επιδόρπιο φράουλας είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά! Με μόνο 3 υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δροσερό και γευστικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Τι μου άρεσε:

  • Η απλότητα: Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ακόμα και όσοι δεν έχουν εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
  • Η γεύση: Η φράουλα δίνει μια δροσερή και γλυκιά γεύση στο επιδόρπιο, ενώ η κρέμα γάλακτος προσθέτει μια πλούσια και βελούδινη υφή.

Προτάσεις:

  • Για ακόμα πιο δροσερό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε το επιδόρπιο στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το επιδόρπιο με φρέσκες φράουλες, σιρόπι φράουλας ή τριμμένη σοκολάτα.

Συνολικά, αυτό το επιδόρπιο φράουλας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα εύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό.

Βαθμολογία: 5/5

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

880 γρ Φράουλες Πολτοποιημένες
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Κορν Φλαουρ

Για Διακόσμηση
Τριμμένο Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας πλύνει αρχικά τις φράουλες και τις πολτοποιούμαι στο μπλέντερ πολύ καλά
Ρίχνουμε το χυμό φράουλας σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας
Προσοχή η κρέμα μας θα πρέπει να πήξει πολύ καλά ώστε να μας πετύχει το γλυκό
Αφού έχει πήξει η κρέμα μας λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι με διαστάσεις 25 * 20 και αδειάζουμε μέσα την κρέμα φράουλας
Απλώνουμε ομοιόμορφα την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μία
μεμβράνη

Αφού κρυώσει εντελώς βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ
Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε το ταψάκι και με ένα μαχαίρι κόβουμε μερίδες της επιλογής μας περνάμε την κρέμα από καρύδα
ή αποτριμμένο μπισκότο ότι επιθυμείται
Αφού είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία ωραία πια τα έλα και διακοσμούμε με κερασάκια ή φράουλες

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Επιδόρπιο σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Επιδόρπιο σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Μια εύκολη συνταγή γλυκού. Αποθηκεύστε το έτοιμο γλυκό στο ψυγείο.

Συστατικά:

Διάσταση πυρεξ 17 x 17 cm.

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο.
80 γραμμάρια ζάχαρη.
700 ml γάλα.
μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
150 γρ μπισκότα.
160 γρ μαύρη σοκολάτα.
120 ml ζεστή κρέμα.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακια ρίχνουμε το κορν φλάουρ το κακάο κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά έως ότου να μείνουν καθόλου σβώλοι

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Στη συνέχεια στρώνουμε στη βάση τα μπισκότα μας και από πάνω ρίχνουμε την μιση κρέμα του κακάο και ξανακάνουμε από πάνω άλλη μία στρώση με μπισκότα να το καλύψουμε πλήρως και ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα το κακάο το κουνάμε λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας και την αναμιγνύουμε μισή κούπα κρέμα γάλακτος για να γίνει το γλάσο μας μόλις βγάλουμε από το ψυγείο το γλυκό μας αδειάζουμε από πάνω το γλάσο και το απλώνουμε και το ξαναβάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜίνι Τσουρεκάκια με Αμυγδαλωτή Κρέμα: Ιδανικά για Κάθε Περίσταση
Επόμενο άρθροΟι Σιροπιασμένες μπουκιές της γιαγιάς μου στο χωριό