Γλυκό Ραφαέλο

Αυτό το γλυκό Ραφαέλο είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσει την όρεξή σας για κάτι γλυκό και δροσιστικό. Η βάση μπισκότου είναι τραγανή και βουτυρένια, ενώ η κρέμα βανίλιας είναι απαλή και γευστική. Η επικάλυψη από τρούφα σοκολάτας και καρύδα ολοκληρώνει τέλεια το γλυκό, προσθέτοντας μια πλούσια και σοκολατένια γεύση.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του γλυκού:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος ζαχαροπλάστης για να φτιάξετε αυτό το γλυκό. Ακολουθήστε απλώς την συνταγη και θα έχετε ένα νόστιμο γλυκό έτοιμο σε λίγο χρόνο.
  • Δροσιστικό: Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για ζεστές ημέρες. Η κρέμα είναι δροσερή και αναζωογονητική, ενώ η βάση μπισκότου προσθέτει μια τραγανή υφή.
  • Πλούσιο σε γεύση: Η βάση μπισκότου, η κρέμα βανιλιας και η επικάλυψη σοκολάτας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια πλούσια και γευστική εμπειρία.
  • Κατάλληλο για κάθε περίσταση: Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να το σερβίρετε σε πάρτι, γιορτές ή απλά για να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ταψιού Ραφαέλο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

1 ζαχαρούχο
1 φυτική σαντιγί (στη πράσινη συσκευασία)500 ml
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα πτι μπερ
Ινδοκάρυδο 100-120 γραμ. Κουβερτούρα (λίγο προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με την φυτική σαντιγί.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες. Σπάμε τα μπισκότα σε κόμματια. Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
Σε ένα ταψάκι (25×35) ρίχνουμε στο πάτο ινδοκάρυδο,βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο κουβερτούρα από πάνω.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό Ραφαέλο

Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο (το μικρο)
1 φυτική σαντιγύ (στη πράσινη συσκευασία)
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας(άνθος αραβοσίτου).
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Ινδοκάρυδο 100-120 γραμ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγί.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
Σε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, απλώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω ξανά ινδοκάρυδο.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
(Αν θέλουμε δεν το βάζουμε κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση από το βράδυ).

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη