Αυτό το γλυκό Ραφαέλο είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσει την όρεξή σου για κάτι γλυκό και δροσερό! Η βάση μπισκότου είναι τραγανή και βουτυρένια, ενώ η κρέμα βανίλιας είναι απαλή και γευστική. Η επικάλυψη από ινδοκάρυδο, με την προαιρετική προσθήκη τρούφας σοκολάτας, ολοκληρώνει τέλεια το γλυκό, προσθέτοντας μία πλούσια και σοκολατένια γεύση. Είναι ένα εύκολο, δροσιστικό και πλούσιο σε γεύση γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει!

Υλικά:

1 ζαχαρούχο
1 φυτική σαντιγί (στη πράσινη συσκευασία)500 ml
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα πτι μπερ
Ινδοκάρυδο 100-120 γραμ. Κουβερτούρα (λίγο προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με την φυτική σαντιγί.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες. Σπάμε τα μπισκότα σε κόμματια. Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
Σε ένα ταψάκι (25×35) ρίχνουμε στο πάτο ινδοκάρυδο,βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο κουβερτούρα από πάνω.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.

Tips για το Τέλειο Γλυκό Ραφαέλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γλυκό Ραφαέλο σας ακόμα πιο νόστιμο και εντυπωσιακό. Για ακόμα πιο έντονη γεύση καρύδας, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά ένα μέρος από το ινδοκάρυδο σε ένα στεγνό τηγάνι πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε μία πιο πλούσια βάση μπισκότου, μπορείτε να βουτήξετε ελαφρά τα μπισκότα σε λίγο γάλα πριν τα σπάσετε και τα ενσωματώσετε στην κρέμα. Για να κόψετε πιο εύκολα το γλυκό όταν το βγάλετε από την κατάψυξη, αφήστε το για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό Ραφαέλο

Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο (το μικρο)
1 φυτική σαντιγύ (στη πράσινη συσκευασία)
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας(άνθος αραβοσίτου).
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Ινδοκάρυδο 100-120 γραμ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγί.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
Σε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, απλώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω ξανά ινδοκάρυδο.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
(Αν θέλουμε δεν το βάζουμε κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση από το βράδυ).

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη