Choco-Κεικ

Είναι τόσο νόστιμο, σοκολατένιο και υγρό…μμμ…συντριπτικό!

Υλικά:

Αλεύρι – 2,5 φλιτζάνια
Ζάχαρη – 2 φλιτζάνια (ή λιγότερο)
Κακάο – 5 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ -1,5 κουταλάκι του γλυκού ή Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Βανιλίνη – για γεύση
πρέζα αλάτι
Αυγά – 2 τεμ
Γάλα – 1 ποτήρι
Βραστό νερό – 1 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι λίγο περισσότερο από μισό ποτήρι.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν πάουντερ ή σόδα, βανιλίνη, αλάτι).
Ξεχωριστά σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, βραστό νερό, λάδι).
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα σε δύο βήματα και ανακατεύουμε όλα καλά ώστε η ζύμη να γίνει ομοιογενής, ανακατεύουμε για αρκετή ώρα.

Καλύπτουμε το κάτω μέρος του ταψιού με χαρτί, ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και καλύπτουμε το έτοιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας. Θα βγει πολύ νόστιμο!

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες Φούρνου
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστικό Μιλφέιγ Όνειρο