Υλικά

1 κιλό κολοκύθι
1200 ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλακι κανέλας
20 καρφάκια γαρίφαλα
2 κ.σ γλυκόζη
2 κ.σ ασβεστη λιωμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις αριδες κολοκυθιου κ τις τοποθετούμε με προσοχή στο ασβεστονερο
Αφήνουμε για 2-3 ώρες

Γλυκό του κουταλιού Κολοκύθι
Γλυκό του κουταλιού Κολοκύθι

Ξεβγαζουμε πολύ καλά κ τα ζηματαμε 3 φορές
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βρασει για 10′ μαζί με την κανέλα κ τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε τις αριδες, να βράσουν κ αυτές, για 25-30′. Αποσύρουμε απ την εστία
Την επόμενη δένουμε το σιροπι κ λιγο πριν σβησουμε βάζουμε την γλυκόζη κ το χυμό λεμονιού
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμενα βάζα
Το εργαλείο για τις αριδες το παίρνουμε από super market με 2 ευρώ περίπου κ τον ασβεστη από υλικά οικοδομών, περίπου στα 2 ευρώ το τσουβαλακι

Η Συνταγή είναι της κας Σούλα Μαχαιρίδου