Εύκολο γεμιστό τσουρέκι!!!

Υλικά

1 τσουρέκι έτοιμο
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 Μερέντα μεσαίο μέγεθος 570 γρ θέλει πάνω από τη μισή
μισή κούπα καρύδια
1 σοκολάτα λευκή 125 γρ
Καρύδια η φιστίκια Αιγίνης για στόλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το έτοιμο τσουρέκι στη μέση το βάζουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στον αέρα στους 180 βαθμούς 5 λεπτά να ροδισει
Προσοχή καίγεται πολύ εύκολα το γυρίζουμε και λίγα λεπτά από την άλλη μεριά
Φτιάχνουμε με τη ζάχαρη και το νερό ένα σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά και χλιαρό το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στην κομμένη πλευρά του τσουρέκιου και στα δύο κομμάτια μπορούμε να βάλουμε και σιρόπι από κάποιο γλυκό κουταλιού που μας περίσσεψε αν το θέλουμε πολύ σιρόπιασμενο φτιάχνουμε διπλή δόση από σιρόπι και το αφήνουμε μέσα σε πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω όλη νυχτα να ρουφήξει περισσότερο

Αλείφουμε την μια πλευρά με Μερέντα και από πάνω τα χοντροκομμένα καρύδια βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω προσεχτικά χωρίς να πιέζουμε να μην μας φύγει η Μερέντα στο πλάι
Λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε να καλυφθεί το τσουρέκι στολίζουμε με καρύδι η φυστίκι
Μπορούμε να το φτιάξουμε με ότι σοκολάτα θέλουμε ανάλογα το γούστο μας το τσουρεκι το ψήνουμε για να κόβεται ωραίες φέτες και να μοσχοβολαει

Η Συνταγή είναι της κας Βικη Αναματερου

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο πατάτας ψημένο σε τηγάνι. Χωρίς φούρνο, μαγιά και αυγά😋👍
Επόμενο άρθροΣούπερ νόστιμο κέικ ανανά με καρύδα