H Πιο γρήγορη τυρόπιτα…

Λοιπόν, απόψε έφτιαξα μια πίτα με αυτόν τον τρόπο της, καθώς την σκέφτομαι καιρό τώρα
Η διαφορά είναι ότι έβαλα 5 αυγά γιατί ήταν μικρά και την έκανα σε στρογγυλό ταψάκι
Είναι πολύ νόστιμη! 😋😋😋

7-8 Φύλλα κρούστας
100γρ Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
5-6 τεμ. αυγά
600 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τα φύλλα
1 κουτ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε με το μισό λάδι ένα ταψί στρογγυλό 26 εκ. στη βάση και στα τοιχώματα.
Απλώνουμε το φύλλο σε ένα πάγκο κοπής με τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και απλώνουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος, 5 κουταλιές από τη γέμιση.
Τυλίγουμε το φύλλο σαν μπαστούνι και ξεκινάμε από το κέντρο να τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και όπου τελειώνει ένα φύλλο, ξεκινάει το επόμενο.
Αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ένα πινέλο επάνω από την πίτα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 λεπτά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε.

H Πιο γρήγορη τυρόπιτα

Για την γέμιση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα των αυγών στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Σε μπολ κομματιάζουμε το τυρί φέτα σε ψιλά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε.

Καλό βράδυ!