Kουλούρια Θεσσαλονίκης

Συστατικά

150gr σκληρό αλεύρι
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γραμμάρια αλάτι
35 γραμμάρια ζάχαρη
275 – 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
16 γραμμάρια μάγια

Επικάλυψη
200 γραμμάρια σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γραμμάρια χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Στο μπόλ ενός μίξερ προσθέτουμε το νερό και τη μάγια ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί την αφήνουμε να ξεκουραστεί πέντε έξι λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη στην υγρή μάγια χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για 7-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη εύκολη να τη χειριστούμε.
Βουτυρώστε ένα μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη εκεί καλύψτε την με μία μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσθέστε στο νερό ζάχαρη σε μια λεκανίστα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Βάλτε το σουσάμι σε ένα άλλο μπολ. Βουρτσιστε με λίγο λάδι την επιφάνεια εργασίας.
Κόψτε τη ζύμη σε 10 κομμάτια σχηματίστε μαλακές μπάλες με το χέρι σε ένα μακρύ κορδόνι
σχηματίστε ένα κύκλο βουτήξτε το μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και μετά το σουσάμι.
Βάλτε τα σε ένα ταψί ψησίματος στρωμένο με χαρτί ψησίματος ψήστε 15-20 λεπτά μέχρι να
πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Καλη Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΣπιτικές Τουλούμπες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Γεμιστό “Χρυσό Σκουφάκι”…με πικάντικες τραγανές πατάτες