Κεκάκια με χυμό και ταχίνι!
Υλικά
1 αυγό
1 φλιτζάνι 200 ml χυμο αχάδι ή μήλου,
1 φλιτζάνι του νες καφέ(κοκκινο) ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι φυστίκι ή απλο ταχίνι,
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας λάδι,
1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
Για οκτώ κομμάτια, χτύπησα ένα αυγό με ένα φλιτζάνι τσαγιού 200 ml χυμό αχλαδιού ή μήλου, ζάχαρη, ταχίνι, τα χτυπάω όλα
με ένα πιρούνι, προσθέτω ένα μπέικιν πάουντερ, χτυπάω ξανά με ένα πιρούνι, βάζω το λάδι και το αλεύρι.
Όλα ανακατεύονται μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Τα ανακατευουμε.
Αλείφω τις φόρμες για μάφιν με λάδι και ρίχνω το μείγμα λίγο παραπάνω από τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Τρώγετε σαν επιδόρπιο ή πρωινό, είναι όλα νόστιμα.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κεκάκια χαμηλών λιπαρών με μαρμελάδα κεράσι
Πρόκειται για μια παλιά οικογενειακή συνταγή, από το τετράδιο της μητέρας μου, που είναι τακτικά στο τραπέζι μας.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο σαν ένα πλούσιο, μεγάλο, αφράτο κέικ. Για να είμαι ειλικρινής,
τις περισσότερες φορές το φτιάχνω σε φόρμα για κέικ, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησα φορμάκια για μάφιν.
Χρειαζόμαστε λοιπόν:
Μαρμελάδα κεράσι 1 βάζο των 370 ml
Χλιαρό νερό 1 βάζο
Λάδι 1/2 βάζο
Ζάχαρη 1 βάζο
Μπέικιν πάουντερ 1
Ζάχαρη βανίλια 1
Αλεύρι λευκό 2,5 βάζα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
*όλα τα προϊόντα πρέπει να μετρηθούν στο ίδιο ποτήρι ή σε αυτήν την περίπτωση στο βάζο μαρμελάδας.
Εάν το αποφασίσετε, μπορείτε να μειώσετε τη δόση και να μετρήσετε με ένα ποτήρι των 200 ml.
Και πάλι θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ο μόνος σημαντικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κύπελλο μέτρησης. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα βαθύ μπολ, ακολουθούμενα με νερό, λάδι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
Τα χτυπάω όλα στο χέρι με ένα πιρούνι, ίσως με ένα σύρμα. Το μπέικιν πάουντερ το βάζω σε αυτό το στάδιο, γιατί η εμπειρία μου δείχνει ότι το κέικ αποκτά πολύ ωραία αέρινη υφή. Θα πρέπει να προσθέσουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε είτε σε φόρμα
για κέικ είτε μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για μάφινς, βγαίνουν ακριβώς 12 αλουμινένιες φόρμες που προηγουμένως τις αλείφουμε με λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αν χρησιμοποιήσετε σιλικονούχα, που είναι πιο μικρά, θα βγουν περισσότερα κομμάτια. Και δεν τα λαδώνουμε από πριν.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο, για μένα περίπου 25 λεπτά, εξαρτάται από τον φούρνο.
Μόλις κρυώσουν, τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αλλά είναι πολύ όμορφα και χωρίς τα πασπάλισμα.

Ιδανικό για πρωινό ή επιδόρπιο.