Το κατσαμάκι με καλαμποκάλευρο είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Είναι ένας χυλός που σε χορταίνει, είναι πλούσιος σε ενέργεια και μπορείς να τον φτιάξεις τόσο για το πρωινό σου όσο και για ένα γρήγορο γεύμα. Δείτε στο τέλος της Συνταγής

Χρήσιμα Tips για το Κατσαμάκι


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτό τον χυλό, θα χρειαστούμε:

  • 1 κούπα Καλαμποκάλευρο
  • 3 κούπες Νερό
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 1/2 κούπα Χοντροκομμένα καρύδια
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 1 κ.σ. Ταχίνι (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
  • 1/2 κ.γ. Κανέλα

Εκτέλεση 

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο χυλό.

1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω το νερό και το αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

2. Ρίχνω σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, για να μην σβολιάσει ο χυλός μου.

3. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ο χυλός.

4. Προσθέτω το βούτυρο και το ταχίνι (αν χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

5. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το κατσαμάκι σε ένα πιάτο ή μπολ.

6. Πασπαλίζω με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα.

7. Σερβίρω το κατσαμάκι με καλαμποκάλευρο ζεστό ή κρύο, ανάλογα με το πώς το προτιμάω.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 10-15 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 15-20 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Δεν υπάρχουν.

Χρήσιμα Tips για το Κατσαμάκι

  • Επιπλέον υλικά: Μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά στο κατσαμάκι, όπως σταφίδες, κράνμπερις, ή ψιλοκομμένα φρούτα.
  • Γλυκαντικά: Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
  • Πικάντικη γεύση: Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείς να προσθέσεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.