Κέικ Κολοκύθας
Το κέικ κολοκύθας είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που συναντάται σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Είναι ένα υγρό και αφράτο κέικ με πλούσια γεύση κολοκύθας, που ενισχύεται από τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ και του μοσχοκάρυδου.
Συστατικά
Ψητή κολοκύθα χοντροκομμένη σε πουρέ 1,5 φλιτζάνια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Αυγά 3
Βούτυρο 60 γρ. + λίγο ακόμα για το άλειμμα
Κανέλα
Μπεικιν Παουντερ 10 γρ.
Βανίλια
Λευκό αλεύρι 1,5 φλιτζάνι
Αλεύρι ολικής άλεσης 1/2 φλιτζάνι
Καρύδια ή ζαχαρωτα φρουτα
Προετοιμασία
Χτυπήστε τα αυγά με τη σωστή ποσότητα ζάχαρης, αποφασίστε αν θα προσθέσετε ανάλογα με τη γλυκύτητα της κολοκύθας.
Στη συνέχεια, η κολοκύθα, ψημένη και καθαρισμένη από τη φλούδα, πολτοποιείται χοντρά με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Προσθέτω το αλεύρι και τα δύο είδη και μια μικρή ποσότητα κανέλας.
Βουτυρώνω με μαλακό βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζω τις πλευρές με λίγη αποξηραμένα φρουτα, που αγοράζω έτοιμα, για να την πλαισιώσω.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένα καρύδια και θα είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να ψηθεί.
Είναι μια γρήγορη, ελαφριά και αέρινη πίτα με βελούδινη απαλότητα!
Μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ με κρέμα λεμονιού
Αλλο ένα αρωματικό και δροσιστικό κέικ με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να το βγάλετε μετα από ένα ωραίο γευμα!!!!
Υλικά
Πουτίγκα:
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια κορν φλάουερ (1 κουταλιά της σούπας)
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
200 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
25 γραμμάρια βούτυρο (1,5 κουταλιά της σούπας)
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
50 γραμμάρια sour cream(2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
150 ml φυτικό λάδι (8 κουταλιές της σούπας)
χυμό από μισό λεμόνι
250 γραμμάρια αλεύρι (8 κουταλιές της σούπας )
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)
Εκτέλεση
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό,τη ζάχαρη,το αλάτι και το κορν φλάουερ.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα,το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει.Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη ώστε να μη κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την sour cream χτυπάμε με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι 18Χ26.Απλώνουμε να πάει παντού και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σ ένα κορνέ και την απλώνουμε λωρίδες λωρίδες στο ταψί κάνοντας σχήματα που μας αρέσουν.
Προσθέτουμε στην επιφάνεια αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε μερίδες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!
Καλή επιτυχία!!!