Το Κέικ με Φρέσκο Γάλα είναι μία κλασική συνταγή που αγαπούν όλοι! Με την προσθήκη λεμονιού και βανίλιας, γίνεται ένα αρωματικό και αφράτο γλύκισμα, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή να αποτελέσει ένα γλυκό σνακ για όλη την οικογένεια. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε κι εσείς!

Υλικά

Η χωρητικότητα του φλιτζανιού είναι 220 ml.

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/2 κουπα του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα ζεστό γάλα
2 κουπες αλεύρι
1 κουπα λάδι❗ Μην ανησυχείτε, δεν είναι πολύ και δεν γίνεται αισθητό.
10 γρ μπέικιν πάουντερ
Τριμμένη φλούδα μισού λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
μια αμπούλα υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ ή σύρμα μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό μισού λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ για να πάρουμε ένα παχύ ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε το τελικό μείγμα κέικ σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 40 λεπτά.
Συνιστάται να μην ανοίγετε το φούρνο κατά τα πρώτα 25 -30 λεπτά ψησίματος.

Tips για το Τέλειο Κέικ με Φρέσκο Γάλα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ με Φρέσκο Γάλα σας τέλειο! Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας, ειδικά τα αυγά, είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθάει να ενωθούν καλύτερα και να δώσουν ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα. Μην ανησυχείτε για την ποσότητα του λαδιού, όπως αναφέρεται και στην αρχική συνταγή, δεν είναι πολύ και δεν γίνεται αισθητό στη γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα πορτοκαλιού για διαφορετικό άρωμα.

Καλή Απόλαυση