Κέικ Πορτοκαλιού με κρέμα πορτοκάλι

Αυτό το κέικ πορτοκαλιού με κρέμα πορτοκαλιού είναι μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων που θα σας ταξιδέψει σε πορτοκαλεώνες γεμάτους ζουμερά φρούτα. Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με έντονο άρωμα πορτοκαλιού από το ξύσμα και τον χυμό που περιέχει. Η κρέμα πορτοκαλιού που το συνοδεύει είναι βελούδινη και δροσιστική, με πλούσια γεύση πορτοκαλιού που ισορροπεί τέλεια με την γλυκύτητα του κέικ.

Γεύση και Υφή:

  • Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με ελαφριά μαστιχωτή υφή.
  • Η κρέμα πορτοκαλιού είναι βελούδινη και δροσιστική, με λεία υφή.
  • Η γεύση πορτοκαλιού είναι έντονη και ζουμερή, τόσο στο κέικ όσο και στην κρέμα.
  • Η γλυκύτητα είναι ισορροπημένη και δεν είναι καθόλου λιγωτική.

Εμφάνιση:

  • Το κέικ έχει χρυσαφένιο χρώμα και είναι φουσκωτό και ομοιόμορφο.
  • Η κρέμα πορτοκαλιού απλώνεται ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε με φλούδα πορτοκαλιού, ζάχαρη άχνη ή φρέσκα φρούτα.

Αρώματα:

  • Το έντονο άρωμα πορτοκαλιού κυριαρχεί, τόσο από το κέικ όσο και από την κρέμα.
  • Υπάρχουν επίσης νότες βανίλιας και βουτύρου.

Συνοψίζοντας:

Αυτό το κέικ πορτοκαλιού με κρέμα πορτοκαλιού είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πορτοκαλιών. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα πρωινό ή brunch μέχρι ένα επίσημο δείπνο.

Υλικά ⤵️

Για το κέικ πορτοκαλι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη ή (7-8 κ.σ.)
50 ml ηλιέλαιο ή (5 κ.σ.)
βανίλια
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή (1 κ.σ.)
2 μέτρια πορτοκάλια χωρίς φλούδα 320 γρ
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ ή (2 κ.γ.)
270γρ ψιλό σιμιγδάλι, περίπου 18 κ.σ. ή 1,5 φλ
Ταψί 20×30 εκ
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη ή (2 φλιτζάνια των 250 ml)
500 ml νερό ή (2 φλιτζάνια των 250 ml)
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
μια φέτα λεμόνι

Για την κρέμα
100 γρ κορν φλάουρ ή άμυλο ή (5 κ.σ.)
180 γρ ζάχαρη ή (9 κ.σ.)
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
500 γρ γάλα
500 γρ χυμό πορτοκαλιού
*Προσέξτε να μην ανακατέψετε γάλα με πορτοκάλι Ακολουθήστε τις οδηγίες στο βίντεο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε 150 γραμμάρια ζάχαρη το ηλιέλαιο τη βανίλια μία πρέζα αλάτι το ξύσμα από δύο πορτοκάλια.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τη φλούδα από το πορτοκάλι και κόβουμε τα δύο πορτοκάλιασε κύβους καταπροσθέτουμε και αυτά στο μείγμα περίπου 320gr.
Στη συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε το μείγμα έως ότου γίνει ένα υγρό μείγμα χωρίς σβώλους
Κοσκινίζουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ προσθέτουμε το σιμιγδάλι ψιλό σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σε ένα πυρέξ 20 x 30 εκατοστά λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα με ηλιέλαιο το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι να καλύψει όλη τη βάση και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας για το κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση στους 180⁰ μέτρια σχάρα για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και κάτω

Στο χρόνο αυτό σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, νερό, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι μία φέτα λεμονιού και βράζουμε για δύο λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Αφαιρούμε τη φέτα λεμονιού και όταν βγάλουμε το κέικ το τρυπάμε παντού με μία οδοντογλυφίδα και αδειάζουμε από πάνω  ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε 100 γραμμάρια κορν φλάουρ τι ζάχαρη ξύσμα από ένα πορτοκάλι το γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύονται συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε μην αναμίξετε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού πριν πηξει η κρέμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε 500ml χυμό πορτοκάλι αυτό θα το βάλετε σε δύο τρεις δόσεις ανακατεύονται συνέχεια την κρέμα πάνω από τη φωτιά μέχρι να πάρετε μία βελούδινη υδαρής κρέμα
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το κέικ πορτοκάλι αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το καλύπτουμε με μεμβράνη
Το αφήνουμε για τρεις ώρες να κρυώσει πλήρως στο τέλος τρίβουμε  σοκολάτα κουβερτούρα ή απλή σοκολάτα ή τρουφα από πάνω

Καλή επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ πορτοκαλιού

Συστατικά:

3 αυγά
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

Πώς να το φτιάξω:

1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2 Βάζετε τα αυγά και τη βανίλια σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και ανακατεύετε καλά.
3 Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
4 Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
5 Προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μίξερ χειρός.
6 Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Συνήθως χρειάζονται περίπου 35 λεπτά στους 175 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού – Πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΞεχάστε τα Φύλλα! Η Κρεμμυδόπιτα “Γρήγορη και Εύκολη” Είναι Εδώ!