Κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και μαρμελάδα βατόμουρο.
Συστατικά περ. 20 μάφινς
Βούτυρο – 100 g
Ζάχαρη – 180 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Αυγά – 3
Σπορέλαιο – 100 ml
Κεφίρ – 200 g
Αλεύρι – 350 g
Μπέικιν πάουντερ – 12-14 g
Επιπροσθέτως:
Σταγόνες σοκολάτας – 150 g (μπορείτε και χωρίς αυτές)
Υλικά για μαρμελάδα βατόμουρο:
Βατομουρα – 250 g
Ζάχαρη – 100 g
Νερό – 30 ml
Κορν φλαουερ – 30 g
Πρόσθεσα και 1 κουτ. κουρκουμάς για χρώμα.
Παρασκευή:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανιλιας, το αλάτι στο μαλακό βούτυρο και χτυπήστε.
Προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέστε το κεφίρ και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε σταγόνες σοκολάτας στην προκύπτουσα μάζα. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης ή χαρτιού.
Ψήνουμε περ. 20-25 λεπτά. Τα κεκάκια μπορούν ήδη να τα φατε ετσι ή να γεμιστούν με μαρμελάδα.
Παρασκευή:
Προσθέστε ζάχαρη στα βατομουρα και βάλτε τη φωτιά. Μόλις βράσουν και δώσουν χυμό, αφαιρέστε και τρίψτε από ένα κόσκινο.
Βάλτε τη μάζα που προκύπτει ξανά στη φωτιά, προσθέτοντας άμυλο αραιωμένο με νερό.
Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού για να φωτίσει το χρώμα.
Γεμίζουμε τη μέση τα κεκάκια με μαρμελάδα. Μπορείτε επιπλέον να το διακοσμήσετε με τρίμματα σοκολάτας ή να το πασπαλίσετε με ζάχαρη
άχνη. Η ζύμη αποδεικνύεται πολύ αέρινη και αφράτη.
Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki