Το Κεκάκι

Φτιάξτε ένα αφράτο Κεκάκι για να το συνδυάσετε με τον πρωινό σας καφέ . Ειδικά οι λάτρεις του καφέ θα το λατρέψετε

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Τρία τέταρτα του ποτηριού λάδι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανιλίνη
150 γραμμάρια λιωμένο κακάο
1 ποτήρι ζάχαρη

Πως να το φτιάξω

1_ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να φανεί το χρώμα των αυγών.
2_ Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε καλά.
3_ Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα άλλο μπολ.
4_Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς αργά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
5 _ Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
6 _ Βάζουμε το κακάο στο πρώτο μέρος και ανακατεύουμε.
7_ Αλείφουμε ένα ταψί με βουτυρο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
8 _ Αρχικά ρίχνουμε το λευκό μείγμα στη φόρμα και μετά το κακάο.
9- Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε και τα δύο μείγματα χωρίς να αγγίξουμε τον πάτο της φόρμας.
10_ Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

ΠΗΓΗ: Agata Kristi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεκάκια με κρέμα βανίλιας

Κεκάκια με κρέμα βανίλιας

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
40 g φρέσκιας μαγιάς
2 αυγά για τη ζύμη και 1 για επάλειψη
500 ml φρέσκου γάλακτος
120 g ζάχαρης
1 πρεζα αλάτι
100 g μαλακού βουτύρου

Κρέμα
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
6 κ.σ ζάχαρη
2 κρέμες βανίλιας Γιωτης

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά, ζάχαρη στο ζεστό γάλα και περιμένετε να ενεργοποιηθεί για λίγο.
Προσθέστε τα υπόλοιπα προϊόντα και το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ωραία μαλακή ζύμη.
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Χωρίζεται σε 18 μπάλες, σκεπάζετε και αφήνετε για 15 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο
Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε ορθογώνιο και απλώστε με κρέμα.

Τυλίγεται και διπλώνετε σετριαντάφυλλα , τα οποία είναι τοποθετημένα σε ένα ταψί όπως στις φωτό.

Αφήστε να φουσκώσουν και στη συνέχεια αλείφουμε με αυγό ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, στην αρχή των 170 γρ. και μετά στα 180 γρ.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση