Διαφήμιση

Πίτες Κιχια

Τα κιχιά είναι ένα παραδοσιακές πιτες που προέρχεται από την περιοχή της Κοζάνης.
Είναι μικρά, στριφτά πιτάκια φτιαγμένα με τραγανό φύλλο και διάφορες γέμιση, όπως μυζήθρα, τυρί, σπανάκι ή κιμά.

Τα κιχιά είναι ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για κολατσιό ή σνακ.
Η γεύση των κιχιών εξαρτάται από τη γέμιση που χρησιμοποιείται. Τα κιχιά με μυζήθρα είναι τα πιο δημοφιλή και έχουν μια πλούσια και κρεμώδη γεύση. Τα κιχιά με τυρί είναι επίσης πολύ νόστιμα και έχουν μια πιο έντονη γεύση.
Τα κιχιά με σπανάκι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή και έχουν μια ελαφριά και φρέσκια γεύση. Τα κιχιά με κιμά είναι μια πιο χορταστική επιλογή και έχουν μια πιο πικάντικη γεύση.

Τα κιχιά είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν. Το φύλλο μπορεί να αγοραστεί έτοιμο ή να φτιαχτεί από την αρχή. Η γέμιση μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά, όπως μυζήθρα, τυρί, σπανάκι ή κιμά.

Για να φτιάξετε τα κιχιά, απλά απλώστε τη γέμιση στο φύλλο και τυλίξτε το σε ρολό. Στη συνέχεια, κόψτε το ρολό σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τα κιχιά είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο να φτιαχτούν πιάτο που είναι σίγουρο να σας αρέσει.

Υλικά

Διαφήμιση

για το ζυμάρι!!
2,5 ποτήρια νερο
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
1/2 φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1 κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στο χέρι .

Για το λάδωμα των φύλλων
250 γρ. σούπερ φρέσκο σοφτ λιωμένο και 3 κουταλιές της σούπας φυτινη.
Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.

Για τη γέμιση
Τυρί φέτα .

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη κ την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη λαδώνουμε και κλείνουμε ανά δύο τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε συντήρηση μισή ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται το λαδώνουμε κόβουμε στη μέση βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμενη διπλωνουμε τις άκρες δίνουμε το σχήμα τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα λαδώνουμε πάλι από πάνω ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βκ μέχρι να ροδίσουν!!!

H Συνταγή είναι της Κατερινα Μαδικα

Διαφήμιση


Διαφήμιση