Η κοτόπιτα που έφτιαξα ήταν πεντανόστιμη, και ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Η γέμιση της με τις πιπεριές και τα μυρωδικά ήταν γεμάτη γεύση και άρωμα, ενώ το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και μαλακό, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία. Ειδικά η πιπεριά έδινε μια ωραία ένταση, και τα μυρωδικά μια δροσερή νότα, κάνοντας την πίτα να είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό. Επομένως, αποφάσισα να σας παρουσιάσω την αγαπημένη μου συνταγή.
Υλικά για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- Μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια βρασμένες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 150 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 200 γρ. τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, ένταμ, κεφαλογραβιέρα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω και σε ένα μπολ ρίχνω τα δύο αυγά, το γάλα, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το λάδι και τις βρασμένες πατάτες, αφού τις έχω λιώσει λίγο με τα χέρια μου. Ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια, αδειάζω όλο το μπολ μέσα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάω πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αδειάζω το μείγμα πάλι μέσα στο μπολ (το οποίο έχω πλύνει) και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ξεκινάω να ανακατεύω με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρω μία ρευστή ζύμη. Την αφήνω στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι, βάζω λάδι και σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτω το κοτόπουλο, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πάρω μια πηχτή σάλτσα. Την αφήνω λίγο να κρυώσει.
Στρώνω το ταψάκι μου με μία λαδόκολλα, αφού έχω αλείψει το ταψί με λίγο λάδι για να κολλήσει η λαδόκολλα. Αδειάζω το μισό και λίγο παραπάνω από το υγρό μείγμα από το μπολ, και από πάνω βάζω όλη τη γέμιση του κοτόπουλου. Την σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίζω με τα τριμμένα τυριά, και από πάνω πασπαλίζω με ρίγανη. Ψήνω στους 180°C για 30 λεπτά και η κοτόπιτα μου είναι έτοιμη.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Χρήσιμα Tips για την Κοτόπιτα
Για να γίνει η ζύμη σας ακόμα πιο αφράτη, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα της πατάτας έχει γίνει τελείως κρεμώδες στο μπλέντερ.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια ή καλαμπόκι, για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία.
Η κοτόπιτα αυτή τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.
Καλή απόλαυση
Δείτε το βίντεο της Συνταγής Ricette arabe facili
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπιτα με μπεσαμελ και σφολιάτα
Αντί για ένα μεγάλο ταψί , έφτιαξα 2α μικρότερα χρησιμοποιώντας σφολιάτα στο ένα και ένα κανονικό φυλό στο άλλο.
Συστατικά
– 500 γρ στήθος κοτόπουλου
– 2 κουπες νερό
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
– 5 κουταλιές αλάτι βούτυρο, χωρισμένο
– 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι σε κύβους
– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
– 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
– 1 φλιτζάνι ζωμό από βραστό κοτόπουλο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 αυγό, χτυπημένο
– 110 γρ θρυμματισμένη φέτα
– και μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
– 1 πακέτο χρυσή ζύμη σφολιάτα μόνο 2 σε συσκευασία.
Οδηγίες
– Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
– Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το κύβο και το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και διαλλύστε το κοτόπουλο με πιρούνια. Μην πετάξετε το ζωμό.
– Ενώ το κοτόπουλο βράζει, ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια υψηλή φωτιά, 3-4 λεπτά.
– Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε σε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ. Ανακατέψτε μέχρι να υγραθεί το κορν φλαόυρ και, στη συνέχεια, επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέστε αργά το ζεστό γάλα, και 1 φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίξτε αλάτι, πιπέρι.
– Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο τεμαχισμένο κοτόπουλο στο μπολ. Προσθέστε τη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι στις προτιμήσεις σας. Τέλος, ανακατέψτε στο κτυπημένο αυγό.
– Τοποθετήστε 1 φύλλο σφολιάτα, στο ταψί 22Χ22 αφήστε την περίσσεια ζύμης φυλό να κρέμεται πάνω από το ταψί.
– Ρίξτε την γέμιση κοτόπουλου στο κέντρο και απλώστε το ομοιόμορφα.
– Τοποθετήστε το άλλο φύλλο πάνω από την γέμιση και τυλίξτε την άκρη του φύλλου μαζί να κάνουν το κόθρο. (συνήθως κόβω λίγο από το υπερβολικό φυλό μόνο από το πάνω φύλλο, δεν θέλετε πολύ παχύ, ώστε να παραμείνει άψητο.
Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και αλέστε λίγο φρέσκο πιπέρι πάνω από το πάνω φυλλό.
– Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος, φροντίζοντας να κόψετε και το κάτω φύλλο.
– Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 45-50 λεπτά, έως ότου το κέντρο είναι αφρώδες και η κρούστα είναι χρυσή.
– Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία και Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Vasiliki Koula Demetrio












