Αυτό το Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον είναι τόσο απλά υπέροχο, με κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα σου! Εγώ μαρινάρω το κοτόπουλο, στη συνέχεια το περνάω από αλεύρι, το σοτάρω για να αποκτήσει μια τέλεια τραγανή υφή και μετά το ψήνω μέσα σε μια πλούσια κρέμα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο τρυφερό που απλά δεν υπάρχει. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
Υλικά για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα
- 700 γρ. στήθη κοτόπουλου
- 2 αυγά
- 1 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη αλευριού
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- 400 γρ. γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για την επικάλυψη
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο μέχρι να γίνει τραγανό
- 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες, μαγειρεμένα
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
Κόβω το στήθος κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια. Έπειτα, ετοιμάζω τη μαρινάδα. Ανακατεύω το γάλα, τα αυγά και το αλάτι, προσθέτω τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνω να μαριναριστούν για 4 ώρες. Όσο περισσότερο μαρινάρεται το κοτόπουλο, τόσο πιο τρυφερό θα γίνει.
Ετοιμάζω την επικάλυψη αλευριού. Ανακατεύω το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Στραγγίζω το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το πασπαλίζω με το αλεύρι. Το βρίσκω πιο εύκολο να το αλευρώσω χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό δοχείο και κουνώντας το μέσα σε μικρές δόσεις.
Προσθέτω αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι για να καλύψει εντελώς τον πάτο. Τηγανίζω το κοτόπουλο μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντάς το όσο χρειάζεται. Προσέχω να μην γεμίσω το τηγάνι. Μεταφέρω τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζω τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το νερό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Συναρμολογώ το φαγητό. Καλύπτω το κάτω μέρος ενός πυρέξ με σάλτσα. Τοποθετώ τα κομμάτια κοτόπουλου από πάνω. Καλύπτω τελείως με την υπόλοιπη σάλτσα. Προσθέτω το μισό τυρί, τα μανιτάρια, το μπέικον και το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να κάνει φυσαλίδες παντού.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 4 ώρες μαρινάρισμα
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 5 ώρες και 10 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον
Όσο περισσότερο μαρινάρετε το κοτόπουλο, τόσο πιο τρυφερό θα γίνει.
Μην γεμίσετε το τηγάνι κατά το σοτάρισμα, γιατί το κοτόπουλο δεν θα γίνει τραγανό.
Για να κάνετε το κοτόπουλο με μανιτάρια ακόμα πιο νόστιμο, προσθέστε και λίγο σκόρδο στη σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 600 g
Μανιτάρια Champignons – 300 g
Κρέμα Γάλακτος – 400 g
Σκληρό τυρί – 100 g
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Αλάτι – για γεύση
Μαγείρεμα:
1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Εάν τα μανιτάρια είναι μικρά, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.
2. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να καλυφθεί
το φιλέτο με μια λευκή κρούστα από όλες τις πλευρές.
5. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τηγανίστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Φέρτε σε ετοιμότητα.
6. Ρίχνουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 15 έως 20% σε λιπαρά. Όλα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Απλώστε την προκύπτουσα μάζα σε πηλινα μπολάκια ψησίματος.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 5-7 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσή κρούστα
στο τυρί.
9. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Καλή όρεξη!











