Κουλουράκια καρότου 🥕 αλμυρά

Υφή:

  • Τραγανά εξωτερικά: Το τέλειο “κρατς” σε κάθε δαγκωνιά!
  • Μαλακά και αφράτα στο εσωτερικό: Μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη γεύση.

Γεύση:

  • Γλυκιά αρμονία καρότου: Φυσική γλυκύτητα που αγγίζει τον ουρανίσκο.
  • Πικάντικες πινελιές: Πιπέρι, ρίγανη, ή πάπρικα για μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
  • Αλμυρές νότες: Ιδανικά για τσιμπολόγημα ή συνοδευτικό σε τυριά και κρασί.

Εμφάνιση:

  • Χρυσαφένια ομορφιά: Ένα ζεστό χρώμα που προκαλεί όρεξη.
  • Παιχνιδιάρικα σχήματα: Κουλουράκια, στικ, ή μπαστουνάκια για ατελείωτες γευστικές περιπέτειες.
  • Διακοσμητικά στοιχεία: Σουσάμι, τυρί, ή μυρωδικά για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια καρότου! Σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Bonus: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως τυρί φέτα, ελιές, ή ξηρούς καρπούς, για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές γεύσεις!

Tip: Για ακόμα πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.

Υλικά

3/4 φλ. σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο)
1/2 φλ. νερό
2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 καρότα (τριμμένα)
3 κ. σ. Γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
Πάπρικα
Πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

20 Minutes
Βάζετε όλα τα υγρά μαζί και προσθέτετε το τριμμένο καρότο με τα τυριά και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε όλο το αλεύρι. Στην συνέχεια ζυμώνετε έως ότου ομογενοποιηθεί και το αφήνετε να ξεκούραστη για 5 λεπτά.
Πλάθετε και δίνετε το σχήμα και το πάχος που θέλετε.

Εχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς με αέρα, βάζετε στην μεσαία σκάρα και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέικ καραμέλας με μπανάνα…μαγικό
Επόμενο άρθροΠάστα Ταψιού