ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φτιάχνει περίπου 20
1ο Μέρος:
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού δραστική ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2ο Μέρος
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι κορν φλαουρ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
¼κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
3ο Μέρος
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 μήλο πράσινο , ξεφλουδισμένο, και ψιλοκομμένο
1 κιλό Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και 1-2 κουταλάκια κανέλας

ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε τα συστατικά του 1ο μέρους σε ένα μπολ ανάμειξης. Αφήστε κατά μέρος για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η ζύμη. Μόλις εμφανιστούν φρουσκάλες πάνω από το υγρό, η ζύμη είναι ενεργή.
Συνδυάστε τα υλικά του δεύτερο μέρους το αλεύρι, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε για να συνδυάσετε τα συστατικά.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα της μαγιάς και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και όλα τα κομμάτια να εξαφανιστούν. Ανακατέψτε στο εκχύλισμα βανίλιας.
Καλύψτε το δοχείο και αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα στο τελικό μείγμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 185 ° C.
Ρίξτε τις κουταλιές της ζύμης μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να χρυσίσουν όλες οι πλευρές για περίπου 3-5 λεπτά.
Μεταφέρετε τις λουκουμάδες σε μία πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε την περίσσεια του λαδιού.
Συνδυάστε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.
Περάστε τους λουκουμάδες μήλων στη ζάχαρη της κανέλας, ενώ είναι ακόμα ζεστοί και σερβίρετε αμέσως.

www.dimitrasdishes.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα ΚΩΚ…από την αρχή μέχρι τέλους
Επόμενο άρθροΚαλαμαράκια με Ρύζι: Πώς να Φτιάξετε το Τέλειο Νηστίσιμο Πιάτο