Κουλουράκια πορτοκαλιού: Μία αρωματική και γευστική πρόταση για κάθε περίσταση!

Τα Κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Η φρέσκια γεύση του πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με την αφράτη υφή τους τα Κουλουράκια πορτοκαλιού είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά:

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών 1 φακελάκι μπέικιν
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανίτσα
και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχινάμε να ζυμώνουμε.
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία.
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχινάμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά. Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού με Κρέμα και Σοκολατένια Γκανάζ
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με Κρέμα Πορτοκάλι: Μια Ωδή στα Πορτοκάλια!