Κουλουράκια με τυρί κρέμα

Απαραίτητα προϊόντα:

300 γρ τυρί κρέμα (εγώ χρησιμοποιώ Philadelphia)
250 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι (κοφτη)
600-700 γρ αλεύρι
σουσάμι για πασπάλισμα
2 κρόκοι αυγών για άλειμμα

Εκτέλεση:

Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό ή λιωμένο. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το αλάτι και μέρος από το αλεύρι.
Όταν γίνει πολύ πηχτό για να ανακατευτεί με το μίξερ, μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε με το χέρι. Αρχικά βάζουμε 600 γρ αλεύρι και αφήνουμε 100 γρ για επιπλέον ανακάτεμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τυλίγουμε κάθε μέρος σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.

Αν υπάρχουν κουπ πατ τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, αν δεν υπάρχουν καλούπια με ένα ποτήρι κόβουμε. Τα αραδιάζουμε στο ταψί (δεν φουσκώνουν πολύ, για να τα τακτοποιήσουμε πιο κοντά το ένα στο άλλο). Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνω 2 μεγάλα ταψιά.

ΠΗΓΗ: Вкуснотийките на Ани

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα

Κουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα

Μαλακα Κουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα ενας πραγματικα υπεροχος συνδυασμος που θα ξετρελανει μικρους αλλα και μεγαλους.

Υλικά

200 γρ αλεύρι
90 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
40 ml νερό ή 1 αυγό
3 gr μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανιλίνη ή βανίλια
Ξύσμα λεμονιού τριμμένο
Πρέζα αλάτι

Επιπλέον συστατικά
Μαρμελάδα για γεύση
70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Αμύγδαλα για γεύση
Φουντούκια για γεύση
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Δουλέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε τη βανίλια ή τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιά και το νερό, λίγο λίγο.
Πρέζα αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη και σχηματίζουμε ένα καρβέλι. Το κρατάμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Ας πάρουμε τη ζύμη με κρούστα, την απλώνουμε με τον πλάστη, πρέπει να είναι αρκετά ψιλή

Ας πάρουμε τώρα ένα φλιτζάνι περίπου 8 εκ., κάνουμε μερικούς δίσκους, τους απλώνουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας και βάλουμε
με κουταλακι του γλυκού λίγη μαρμελάδα άγριο μούρο ή ότι άλλο προτιμάτε.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια, τυλίγουμε τον δίσκο πάνω του, πιέζουμε λίγο και κλείνουμε

Τώρα αλείφουμε με το ασπράδι και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια, από πάνω μια πρέζα ζάχαρη άχνη και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10/12 λεπτά

Αφήστε το να κρυώσει, τώρα ένα ωραίο σκόνισμα ζάχαρης άχνης
Αφού κόψετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, προτείνω να την βάλετε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα, για να μην λιώσει πολύ κατά το μαγείρεμα

Η Συνταγή είναι του Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιαννιωτικα πασχαλινά κουλουράκια…

Υλικά

10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά. Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια σοκολάτας κρακελέ
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας