Κέικ με μαρμελάδα δαμάσκηνο και ξηρούς καρπούς.

Πολύ γρήγορο και νόστιμο κέικ. Αποδεικνύεται ζουμερό, απαλό και αρωματικό. Εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα.

Συστατικά:

Αλεύρι – 500 g, μια πρέζα αλάτι
Κακάο σε σκόνη – 2 κουταλιές της σούπας
κανέλα – 1 κουτ.
Αυγά – 3
Ζάχαρη – 300 g
Βαν Ζάχαρης – 15 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού με τσουλήθρα
Λάδι – 100 ml
Βούτυρο Λιωμένο. – 100 g
Γάλα – 500 ml
Μαρμελάδα δαμάσκηνο – 3 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένοι ξηροί καρποί – 5 κουταλιές της σούπας.

Επιπροσθέτως:
Μαρμελάδα δαμάσκηνο – 3 κουταλιές της σούπας.
Καρύδια ψιλοκομμένα -100- 150 γρ

Φόρμα 25 × 35 cm, 180 ° C, περ. 30-35 λεπτά

Παρασκευή:

Προσθέστε κακάο, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, κανέλα στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε.
Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη για να σχηματιστεί μια λευκή χαλαρή μάζα.
Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, λάδι, λιωμένο βούτυρο, μαρμελάδα, γάλα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Προσθέστε χαλαρά και ζυμώστε τη ζύμη με μια σπάτουλα ή μίξερ. Στρώνουμε το κάτω μέρος της φόρμας με χαρτί.
Απλώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Ψήνετε, αφήνετε να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση.

Η Συνταγή είναι της  Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΠίτες με ζύμη γιαουρτιού με φέτα.
Επόμενο άρθροΤονοσαλάτα με dressing γιαουρτιού