Αυτή η κλασική κρέμα καραμέλας είναι ένα γλυκό που φέρνει νοσταλγία και ζεστασιά σε κάθε κουταλιά.
Η καραμελωμένη ζάχαρη, οι κρόκοι αυγών και η βανίλια συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας μια κρεμώδη και πλούσια γεύση που θα σας μαγέψει. Είναι ιδανική για να την απολαύσετε μόνη της ή ως συνοδευτικό σε διάφορα γλυκά.

Υλικά:

750 ml (3 φλιτζάνια) γάλα
135 g (2/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
9 κρόκοι αυγών
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε προσεκτικά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το κρύο μείγμα γάλατος-καραμέλας, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λίγο γάλα και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε
σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.

Αφού κρυώσει η κρέμα, την μεταφέρουμε σε μπολ και την πασπαλίζουμε με κακάο. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

H συνταγή είναι απο το κανάλι VARGASAVOUR RECIPES

Προηγούμενο άρθροΜια Υπέροχη Κασσόπιτα (Πίτα Χωρίς Φύλλο) με Κίτρινο Κολοκύθι
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με κάστανα