Το κέικ με κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, ειδικά για τις μέρες που θέλω κάτι γρήγορο και δροσερό, χωρίς να ανοίξω τον φούρνο. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει πλήρως. Συνδυάζει υπέροχα τις γεύσεις του πορτοκαλιού και της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο και ανάλαφρο γλυκό που αρέσει σε όλους. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά και όλοι μου ζητούν τη συνταγή!


Υλικά

για το Κέικ

  • 600 γρ. μπισκότα κακάο

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

Για το γλάσο

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (μεγάλες)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα (μεγάλες)
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει και να βγάζει φυσαλίδες. Την αφήνω να κρυώσει και να πήξει περισσότερο.

Μετά, την αδειάζω σε ένα μπολ και την χτυπάω με ένα μίξερ για να γίνει μία λεία κρέμα.

 

Σε ένα πυρέξ στρώνω μία μεμβράνη και απλώνω μία στρώση κρέμας στη βάση. Πάνω στην κρέμα τοποθετώ τα μπισκότα κακάο..

Η επόμενη στρώση είναι πάλι κρέμα, μετά βάζω φέτες μπανάνας και τέλος μπισκότα.

Συνεχίζω με αυτή τη σειρά: κρέμα-μπανάνα-μπισκότα και μετά πάλι κρέμα-μπανάνα-μπισκότα. Στο τέλος, σκεπάζω το γλυκό με τη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Μόλις σφίξει το κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, το βγάζω από το ψυγείο, το γυρίζω ανάποδα και το τοποθετώ σε μια πιατέλα. Το αφήνω στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το κακάο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα και τα λιώνω. Όταν γίνει ένα ομοιογενές γλάσο, το βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή σε ένα κορνέ) και διακοσμώ το γλυκό.



Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 2-3 ώρες ψύξης

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Κέικ

Για να γίνει η κρέμα σας ακόμα πιο λεία, μπορείτε να την περάσετε από σουρωτήρι αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για πιο έντονο άρωμα.

Αν δεν έχετε κορνέ για το γλάσο, απλώς ρίξτε το πάνω στο κέικ με ένα κουτάλι και απλώστε το ομοιόμορφα.

Καλή Επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here