ΤΑ 5 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:

320 γρ. σοκολάτα με Ταχίνι (έτοιμο)
150 ml ή 2/3 φλιτζάνι νερό
8 gr /2 κουταλιές της σούπας Βανίλια Ζάχαρη
100 γρ. ψημένα μισά αμύγδαλα
3-4 κουταλιές της σούπας ελληνικό θυμαρίσιο μέλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΑΧΙΝΙ:
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το σοκολάτα ταχίνι έτοιμο, ετοιμάστε
το μόνοι σας αναμειγνύοντας:

 

1 φλιτζάνι ταχίνι (270gr) με
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη και
2 κουταλιές της σούπας μελιού

ΜΕΘΟΔΟΣ:

A. Προετοιμάστε το κεικ σοκολάτα ταχίνι:

1. Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το νερό και αφήστε το να ζεσταθεί.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας.
3. Στη συνέχεια, ρίξτε το μέλι.
4. Ανακατέψτε να αναμειχθεί με το νερό.
5. Αφήστε το νερό αργά να βράσει.

Β. Προσθέστε το ταχίνι:

6. Σταδιακά ρίχνουμε τη σοκολάτα ταχίνι στο βραστό νερό (θα μπορούσατε επίσης να ετοιμάσετε την δική σας σοκολάτα ταχίνι τώρα, αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά στο βραστό νερό).
7. Τοποθετήστε μερικές κουταλιές και ανακατέψτε με ένα αυγοδάρτη. Γυρίστε τη φωτιά
στο χαμηλό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο ταχίνι.
8. Θα παρατηρήσετε ότι το ταχίνι λιώνει στο νερό και μετατρέπεται σε ένα ομαλό μους σοκολάτας.

Γ. Προσθέστε τα αμύγδαλα:

9. Ακριβώς πριν απενεργοποιήσετε τη φωτιά, προσθέστε τα ψημένα αμύγδαλα στο μίγμα και ανακατέψτε
10. Απενεργοποιήστε τη φωτιά.
11. Το καταπληκτικό κεικ Σοκολάτα Tahini είναι έτοιμο! Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Δ. Πως θα το βάλτε στην κατάψυξη:

12. Πάρτε ένα ορθογώνιο μεταλλικό σκεύος φόρμα 21×12 cm και στρώστε με μία λαδόκολα
(θα πρέπει να κρεμάσει και έξω από τη φόρμα). Ισιώστε το όσο μπορείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει  να ξεδιπλώσετε το όταν το σερβίρετε.
13. Με ένα κουτάλι, ρίξτε το κρύο μείγμα σοκολατας ταχίνης στη φόρμα.
14. Αδειάσετε τελείως το δοχείο.
15. Τελειώστε τυλίγοντας το σφιχτά με το πλαϊνό περιτύλιγμα.
16. Τώρα το επιδόρπιο μας είναι έτοιμο για τον καταψύκτη! Θα χρειαστεί περισσότερο από
6 ώρες για να παγώσει τελείως (πρέπει να καταψυχθεί εντελώς σαν ένα παγωτό πρώτα).

Ε. Προτάσεις εξυπηρέτησης:
17. Για να το ξετυλίξετε , απλά αποκαλύψτε το, αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα,
τραβήξτε το περιτύλιγμα και αφαιρέστε το.
18. Αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι,
σε ίσα κομάτια.
19. Εχει γεύση πλούσια σαν μους σοκολάτας, λιώνει στο στόμα σας αλλά έχει την εκπληκτική τραγανότητα των ψημένων αμυγδάλων!  
Απολαύστε τη δημιουργία σας !!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΡολάκια με μέλι και καρύδια